burgerinitiatief voor debat saneringskosten

Daar legde de Raaltenaar zich niet bij neer. Hij besloot een burgerinitiatief te starten. Als hij honderd handtekeningen weet te verzamelen, moet de gemeenteraad het onderwerp op de raadsagenda zetten. Woensdagmorgen startte hij zijn actie op de Domineeskamp in Raalte. “De bereidwilligheid van de mensen op straat overtreft mijn stoutste verwachtingen,” vat De Kort samen na een ochtendje op straat. “Ik heb al zeventig handtekeningen. De spontaniteit van de mensen is enorm, het was echt slechts een enkeling die zijn handtekening niet wilde zetten.”

De Kort probeert al lange tijd achter de saneringskosten van het perceel aan de Heesweg 44/44a in Raalte te komen. Het Raalter gemeentebestuur wil deze gegevens echter niet openbaar maken, omdat het de financiële positie van Raalte kan schaden.

De gemeente kocht een aantal jaren geleden de grond aan de Heesweg met het oog op de uitbreiding van industrieterrein De Zegge. De grond was voorheen eigendom van oud-wethouder Haarman. Toen bleek dat de grond ernstig vervuild was, besloot het gemeentebestuur de toenmalig wethouder aansprakelijk te stellen voor de kosten van het opruimen van de troep. Daarop trad wethouder Haarman af, om zich te kunnen verdedigen tegen deze aantijgingen.

De Kort verwacht deze week de honderd handtekeningen al te completeren. Als dat aantal voor het weekend nog niet gehaald is, overweegt hij dit weekend nogmaals het centrum in te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.