bruno bernard vertelt over voltaire

De Alliance Française Ommen en Omgeving houdt op 22 maart a.s. een avond in Carrousel te Ommen, aanvang 20.00 uur. Gast is de heer Bruno Bernard, die Hedendaagse Geschiedenis doceert aan de Vrije Universiteit van Brussel.

Nederland is altijd een geleifd land geweest voor de Franse schrijvers uit de 17e en 18e eeuw. Hier was persvrijheid, hetgeen zich uitte in de aanwezigheid van veel boekdrukkerijen en uitgeverijen. Het is ook niet voor niets dat de beroemde Franse filosoof Descartes zijn belangrijkste werken in Amsterdam schreef!

Reeds in 1713 was Voltaire, als lid van de Franse Ambassade, in Nederland geweest. Een kennismaking die hem beviel en waaraan hij een zeer positief beeld van ons land heeft overgehouden. Een beeld, dat hij in zijn verdere brieven steeds heeft uitgedragen.

De lezing is in het Frans, maar aangezien Bruno Bernard Belg is, is zijn Frans heel toegankelijk.

Leden en cursisten van de Alliance Française hebben vrij entree. Overige belangstellenden zijn van harte welkom . Entree is dan € 7,50. Informatie: 0528 370424 of 0524 552472

staging2.alliance-francaise.nl/ommen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.