boekenweek gevierd in bieb hardenberg

Van 16 tot en met 24 maart a.s. wordt de landelijke Boekenweek gehouden. Het thema is Gouden tijden, zwarte bladzijden.

Het verleden van de Lage Landen kent roemrijke perioden, maar evenzovele schaduwkanten. Het is een geschiedenis van heldendaden en verraad, van glorieuze gebeurtenissen en van rampspoed. In de literatuur zijn de verschillende kanten van de geschiedenis veelvuldig terug te vinden. Denk aan Max Havelaar van Multatuli, Hoe duur was de suiker? van Cynthia McLeod, Koninkrijk vol sloppen van Auke van der Woud, Grijs verleden van Chris van der Heijden, 1953 van Rik Launspach en Koerier voor Sarajevo van Tomas Ross. Om de zon- en schaduwzijde van ons verleden draait het in de Boekenweek. Om de nuances en de dilemma’s.

Het meest gezichtsbepalende element van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft. Lezers krijgen het boek tijdens de Boekenweek cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Kees van Kooten heeft het geschenk geschreven, getiteld De verrekijker.

Nieuwe betalende bibliotheekleden krijgen een cadeau: een boekenbon van 5 euro en een bon om in de boekwinkel het geschenk van Kees van Kooten op te halen. Voor de twaalfde keer biedt NS de treinreizigers de mogelijkheid gratis te reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk. In 2013 is dat voor het eerst niet op de eerste, maar op de laatste zondag van de Boekenweek, 24 maart.

Arjen Lubach komt op bezoek!

Midden in de Boekenweek, op donderdag 21 maart a.s., komt Arjen Lubach een lezing houden op het Gashouder Podium in Dedemsvaart. Zijn onlangs uitgekomen boek “IV” oogst overal lovende kritieken. Daarnaast heeft hij o.a. “Magnus” geschreven, een boek dat ook bij jongeren in de smaak valt. Hij is ook cabaretier, was deelnemer aan “Wie is de Mol” en heeft de tv-quiz “Wie is de slimste mens” gewonnen.

De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree is 10 euro, incl. koffie/thee.

Reserveren: via Multimediashop Dedemsvaart of Bibliotheek.

Zolang de voorraad strekt zijn er gratis verhalenbundels in de bibliotheek, met 14 persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld Job Cohen, Antoine Bodar, Hugo Borst en Erik van Muiswinkel. Ook zijn er Boekenweekmagazines, vol leestips. Ook hiervoor geldt: op=op.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.