basisscholen strijden om volleybaltitel

De winnaar mag deelnemen aan de provinciale kampioenschappen. Het toernooi vindt plaats in sporthal De Carrousel en wordt al voor de 23e keer georganiseerd door volleybalvereniging Volco. De eerste wedstrijden beginnen om 13.30 uur. Om half zes zal Ommer Burgemeester Marc-Jan Ahne de kampioen huldigen. Het schoolvolleybal van volleybalvereniging Volco leeft als nooit te voren. Maar liefst 20 teams van elf verschillende scholen binden dit jaar de strijd aan met elkaar. “Wij danken het Vechtdal College voor het afstaan van de zaal, waardoor het ons weer is gelukt om het toernooi te organiseren op de woensdagmiddag. Wij willen voor de toekomst als vaste datum de derde woensdag in maart aanhouden”, aldus één van de organisatoren.

Ook dit jaar is er weer een mascottewedstrijd gekoppeld aan het Intertoys Ommen Schoolvolleybaltoernooi. Zo worden behalve de sportievelingen ook de creatievelingen uitgedaagd. Vorig jaar was De Kardoen zeer succesvol, want zij waren ook creatief de beste.

De kampioen van het toernooi mag deelnemen aan de provinciale kampioenschappen Overijssel/Flevoland. Dit toernooi wordt op 17 april gehouden. Volco is erin geslaagd, om ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan dit toernooi naar Ommen te halen. Scholen en volleyballiefhebbers worden alvast opgeroepen om deze datum vrij te houden.

De Kardoen mocht zich vorig jaar schoolvolleybalkampioen 2012 noemen. De kinderen zullen alles in de strijd gooien om deze beker weer te bemachtigen. Zij zullen het moeten opnemen tegen negentien andere gegadigden in deze sportieve strijd.

Woensdag 20 maart zal sporthal de Carrousel weer bol staan van het enthousiasme van honderden kinderen. Om 13.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Om 17.15 uur worden de finalewedstrijden gespeeld en zullen we weten wie de nieuwe kampioen van het Intertoys Ommen Schoolvolleybaltoernooi 2013 is. Vanzelfsprekend is publiek de hele middag van harte welkom. Het is te hopen dat Burgemeester Ahne goed bij stem is om dit deze orkaan van geluid te weerstaan, als hij om half zes de beker uitreikt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.