Home / archiefcentraal / arthur japin hoogtepunt boekenweek raalte

arthur japin hoogtepunt boekenweek raalte

Arthur Japin komt op 17 maart naar Raalte. Hij is het hoogtepunt van de Boekenweek in die start op 16 maart. Artur Japin zal om 15.00 uur langskomen in het HOFtheater. Hij is een van de beroemdste schrijvers van Nederland. Zijn boeken zijn een mengeling van historische feiten en autobiografische elementen. De middag wordt georganiseerd door het HOFtheater, de Bibliotheek en Leescafé Raalte.

De 78ste Boekenweek draait om het thema “Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden”. Het verleden van Nederland kent roemrijke perioden, maar ook schaduwkanten. Het is een geschiedenis van heldendaden en verraad, van glorieuze gebeurtenissen en van rampspoed. Ook in de literatuur zijn deze verschillende kanten van de geschiedenis terug te vinden. Denk aan Max Havelaar van Multatuli, Hoe duur was de suiker? van Cynthia McLeod, Koninkrijk vol sloppen van Auke van der Woud, Grijs verleden van Chris van der Heijden, 1953 van Rik Launspach en Koerier voor Sarajevo van Tomas Ross. Om de zon- en schaduwzijde van het verleden draait het in de Boekenweek.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.