aftrap nldoet in raalte

Vandaag was de aftrap van NLdoet in Raalte. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en activeert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Het is dé mogelijkheid voor vrijwilligersorganisaties om heel veel handen extra werk te laten doen.

Vanochtend zijn 300 leerlingen van het Carmel College Salland, in het kader van hun maatschappelijke stage, vrijwilligerswerk gaan doen bij 17 maatschappelijke organisaties. Marieke Korterik, namens het Vrijwilligerspunt Raalte van Landstede Welzijn: ‘Wat fantastisch om al die enthousiaste koppies van de leerlingen te zien. Het is zo ontzettend waardevol dat deze jongeren zich inzetten voor de maatschappij.’

Een van de klussen voor de leerlingen is het maken van een fotoboek voor Hospice De Cirkel. De jongeren hebben in de negen kernen foto’s gemaakt om te bundelen in een boek. Dat boek zal komen te liggen in het Hospice, zodat de gasten en hun dierbaren herinneringen kunnen ophalen aan de hand van het boek.

Kim Jansen v/d Sligte en Nienke Kijk in de Vegte: “leuk om deze foto’s te maken. Wij vinden het goed dat ze dit doen omdat wij er dan ook wat van leren.” Stan, Bart, Syb, en Leon bij het Solace Care Hotel in Heino tijdens het maken van de sandwiches voor de high-tea: “Het is fijn om wat extra’s voor de bewoners te kunnen doen. “

Tijdens de gezamenlijke aftrap in de Leeren Lampe in Raalte waren de jongeren vol verwachting over wat de dag zou brengen. Met de ondersteunende woorden van gedeputeerde Boerman en burgemeester Zoon konden ze aan de slag. Ook kregen de leerlingen een goodybag van Landstede mee met informatie, een versnapering aangeboden door Coop en een leuk aandenken. Ook de Leeren Lampe heeft z’n waardering voor de jongeren uitgesproken door een gratis garderobebon voor de Teenageparty te overhandigen en tien memberpassen te verloten. Tijdens de aftrap is ook de film ‘Alles Begint Vrijwillig’ in première gegaan.

De film betekent het sluitstuk van ‘Alles Begint Vrijwillig’, een drie-jarige promotiecampagne voor vrijwilligerswerk op initiatief van de provincie Overijssel en uitgevoerd door Arcon en de 25 vrijwilligerscentrales. In elke gemeente zijn aan de hand van straatinterviews mensen gevraagd hun ervaringen met vrijwilligerswerk te delen en daarbij werd telkens een bezoek gebracht aan minimaal één locatie waar op dat moment een vrijwilliger actief was. Het resultaat van de 25 lokale films zal binnenkort te zien zijn bij RTV Oost.

Het Vrijwilligerspunt Raalte is in de gemeente Raalte intermediair voor de NL Doet actie, tevens maatschappelijk stage makelaar en heeft zich ingezet, samen met het Carmel College Salland, om deze klus tot een succes te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.