4 turnsters en 1 turner naar nk rhonradturnen

De drie districtwedstrijden in het land in januari waren de voorwedstrijden voor dit nationale kampioenschap en de nivo’s 1 t/m 6 werden geplaatst bij een voldoende aantal punten.

Eline te Wierik (nivo 1 senior), Myrthe Lokate (nivo 1 jeugd) Sharon Huis in het Veld (nivo 5 / 12 jaar en ouder), Danique Lokate (nivo 5 / 12 jaar en ouder), en Jelle Nijhof (nivo 6 / 10 – 18 jaar) mochten vanuit RGV kwiek Raalte de strijd aangaan

Sharon en Danique mochten starten in nivo 5. Ze zijn aan elkaar gewaagd en turnen eigenlijk zeer stabiel. Helaas had Danique een kleine misser in haar rechtuit oefening, maar behaalde toch een score van 7.00. Sharon turnde een optimale wedstrijd.

In totaal werd Sharon 7e en werd Danique 13e. De scores lagen heel dicht bij elkaar.

Eline te Wierik en Myrthe Lokate hadden naast het NK een extra uitdaging, omdat deze wedstrijd tevens de voorwedstrijd was voor het WK in Chicago die in juli plaatsvindt. Een bepaald aantal punten moest worden behaald, maar daarnaast mochten er maar 5 jeugdturnsters en 5 seniorturnsters naar Chicago, terwijl er veel meer hiervoor de strijd aan wilden gaan.

Helaas had Eline tijdens het eerste onderdeel spiralen een beetje pech tijdens haar oefening. Haar rechtoefening was zeer mooi op de originele muziek en haar sprong, waarbij ze een hoge hoeksalto van het rad maakte, was ook prima geland. Ze werd helaas 6e en behaalde net te weinig punten voor het WK. Op dit moment zijn er 4 senior turnsters geplaatst die voldoende punten hebben behaald.

Myrthe Lokate was net redelijk hersteld van een aantal blessures en van een griepje, waardoor haar voorbereiding niet ideaal is geweest. Toch turnde ze haar onderdelen voldoende uit, waardoor ze toch de WK score heeft behaald. Helaas waren er acht turnsters voor haar geëindigd, waardoor ze niet bij de eerste vijf junioren zit die de reis naar Chicago mogen maken.

Jelle Nijhof mocht de dag afsluiten in nivo 6. Hij draaide zijn oefeningen stabiel en behaalde voor zijn rechtuitoefening een 8 en voor zijn spiraaloefening zelfs een 8.75. In totaal werd Jelle in 6e zijn categorie, waarbij jongens en meisjes samen worden gevoegd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.