22 mainbargers ronden knvb cursus af

Vier praktijkavonden lang gaf KNVB-docent Sandro Pinna les aan 22 enthousiaste en leergierige jeugdtrainers- en leiders van voetbalvereniging Mariënberg.

Training- en oefenvormen werden gegeven op het kunstgrasveld van de roodzwarten aan

de eigen F,E- en D-pupillen alsmede het meisjes D3-elftal. Naderhand werden de trainingen ge-evalueerd in de kantine van Mariënberg en de interessante theorie besproken. Het was een grote RoodZwarte groep, dat beaamde ook Sandro Pinna.

Hij had nog nooit meegemaakt dat alle cursisten, welgeteld 22, allemaal van één en dezelfde club afkomstig waren. Persoonlijk vond hij het ook geweldig dat onder de 22 jeugdtrainers- en leiders zich tevens 6 dames bevonden.

De technische commissie, in de personen Luuk Hofsink en Marcel Schuldink, hebben zich flink ingespannen om deze cursus naar het Westerpark te halen. Onlangs werd in het clubblad nog ten onrechte vermeld dat het JCT (Jeugd Coördinatie Team) dit had gearrangeerd maar die lof moeten wij toch echt toezwaaien aan de TC. Wel werd het JCT nauw betrokken in deze avonden, een samenwerking die steeds beter verloopt. Waarvoor hulde!

Iedereen slaagde met vlag en wimpel voor deze D-E-module van de KNVB. Op de laatste cursus-avond kregen alle cursisten uit handen van V.V. Mariënberg een leuk presentje (A4-map met logo) aangeboden waar zij hun bijgespijkerde kennis in op kunnen slaan en natuurlijk allerlei trainingsvormen kunnen noteren voor de (voetbal)toekomst.

Deze cursus smaakt naar meer, dat is ook de doelstelling van de TC, om nog meer eigen mensen op te leiden binnen de club. Zodat de aanwezige kennis niet vervliegt maar blijft huizen op het Westerpark wat uiteindelijk het eerste en alle andere elftallen ten goede zal komen. Waarvan akte!

(AD)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.