10 cc level 42 en dewolff naar ribs en blues

Met de komst van de legendarische bands 10 CC en Level 42 en het voor een Edison genomineerde Limburgse trio DeWolff staat het affiche voor de openingsavond opnieuw als een huis.

Het grootste driedaagse Roots- en Bluesfestival van Nederland opent evenals voorgaande jaren met ‘classic‘ namen die hele generaties aanspreken. Status Quo in 2012 en Golden Earring/ Caro Emerald in 2011, waren goed voor uitverkochte shows op de Pinksterzaterdag. Classic doet het goed bij het Ribs & Blues publiek en die lijn wordt voortgezet met de eerder genoemde bands.

10 CC komt speciaal vanuit Helsinki naar Raalte voor een exclusieve show. Graham Gouldman en zijn mannen spelen in de hele wereld hun tijdloze repertoire met klassiekers als Wallstreet Shuffle, Dreadlock Holiday en natuurlijk I’m not in love.

Level 42 is de formatie rondom superbassist Mark King en toetsenist Mike Lindup. De band kende haar grootste successen in de jaren 80, maar de jazz-funk van de groep is onverminderd populair op alle continenten. Bijna iedereen van boven de 30 kent Level 42. Running in the Family, Love Games, Lessons In Love, It’s Over, To Be With You Again, zomaar een greep uit het hit-oeuvre van Level 42.

Het uit Limburg afkomstige rocktrio DeWolff is schatplichtig aan Robert Plant en Jimmy Page, maar ook aan Pink Floyd en Deep Purple. De band etaleert de liefde voor psychedelische blues- en hardrock live op zijn best. DeWolff is onlangs genomineerd voor een Edison.

Kaarten voor de openingsavond van Ribs & Blues 2013 zijn online te koop via staging2.ribsenblues.nl

Het Ribs & Blues festival is op 1e en 2e Pinksterdag zoals altijd gratis toegankelijk. Het programma voor deze beide dagen telt 21 acts uit binnen –en buitenland. Daarnaast is er heel veel meer te beleven op het aangeklede festivalterrein aan de Domineeskamp in het centrum van Raalte. De ongedwongen festivalsfeer, het verrassende entertainment , het kinderparadijs en natuurlijk de beste spareribs worden nog steeds geroemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.