zevende dart kampioenschap in welsum

De Open Welsumse Dart Kampioenschappen werden voor de zevende keer gehouden. Er deden 52 spelers mee aan het toernooi, waaronder darters en dartsters uit Noord-Brabant en Limburg. Helaas waren er te weinig jeugdspelers om hiervoor een aparte poule op te zetten.

Er werd begonnen met poule wedstrijden. Hierin vonden een paar spannende duels plaats. Na deze wedstrijden was er een winnaars- en een verliezersronde. De nummers één en twee van elke poule plaatsten zich voor de winnaars ronde. De nummers drie, vier en vijf plaatsten zich voor de verliezersronde.

In de verliezers ronde ging de eerste halve finale tussen John Ebbers en Henry van de Worp. Deze werd gewonnen door John met 2-0. De andere halve finale ging tussen Wim Enderink en Patrick Lichtenveld. De wedstrijd werd gewonnen door Patrick met 2-0. De strijd om de derde en vierde plek ging tussen Henry van de Worp en Wim Enderink en werd gewonnen door Wim met 2-1. De finale werd gespeeld volgens het “best-of-5” principe. Deze ging tussen John Ebbers en Patrick Lichtenveld. De twee waren geen onbekenden voor elkaar. Patrick kwam voor met 1-0. Vervolgens kwam John voor met 2-1. Patrick kwam nog terug met 2-2 maar de laatste leg won John en werd zo eerste in de verliezersronde.

In de winnaarsronde werd er met een bijzonder hoog niveau gegooid. Vele hoge scores volgden elkaar op. In de eerste halve finale ging de strijd tussen Wilco Roeterd en Rick Achterhoek. Rick had in de kwartfinale de winaar van 2012, Bernd Klein Veldink, al verslagen. Rick wist ook Wilco te verslaan met 3-1. De andere halve finale werd gespeeld door Ronald Lenderink en Ronald Motshagen. De wedstrijd werd gewonnen door Ronald Lenderink met 3-0. De strijd om de derde en vierde plek ging dus tussen Wilco Roeterd en Ronald Motshagen. Deze werd gewonnen door Wilco.

De finale werd gespeeld volgens het “best-of-7” principe en ging tussen Ronald Lenderink en Rick Achterhoek. Rick wist voor te komen met 1-0. Hierna kwam Ronald op stoom en liep hij uit naar 3-1. Ook de volgende leg wist Ronald eerder uit te gooien dan Rick en won de wedstrijd. Hiermee werd hij de winnaar van de winnaarsronde van het Open Welsumse Dart Kampioenschap.

In de pauze werd er een loting gehouden. Er werden leuke prijzen verloot waaronder een krat Bosch bier en een dartbord.

Hieronder alle uitslagen van het kampioenschap

Winnaarsronde:

1. Ronald Lenderink

2. Rick Achterhoek

3. Wilco Roeterd

4. Ronald Motshagen

Verliezersronde:

1. John Ebbers

2. Patrick Lichtenveld

3. Wim Enderink

4. Henry v.d. Worp

Hoogste Finish: Rick Achterhoek met 148

Beste Dame: Liesbeth Rorije

Beste jeugdspeler: Hans Nijhof

De organisatie wil alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Ook willen ze het Dorpshuis de Bongers in Welsum bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie en het personeel. De op- en afbouwploeg wordt ook bedankt voor het opbouwen en afbreken van de dartbanen en de zaal. Speciaal woord van dank gaat uit naar Marcel Jansen, die beide finales wist te leiden. Ook schrijvers Robin Hanekamp en Peter Teunissen. Tot slot worden alle spelers en speelsters bedankt voor hun deelname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.