zangkoor nobiz werkt samen met ernest beuving

Cabaretier Ernest Beuving treedt samen met het plaatselijke zangkoor Nobiz op in het Holstohus Theater in Olst. Dit is het eerste theaterseizoen dat Beuving op het podium staat met de nieuwe formatie ‘Bende van Beuving’.

Samen met koordirigent, en molenaar Jan Willem Bökkers en nog drie muzikanten staat Ernest Beuving dit theaterseizoen op het podium onder de naam ‘Bende van Beuving’.

Ernest Beuving heeft al veel ervaring als cabaretier en theatermaker. Zijn carrière begon in 1993 toen hij samen met Marcellino Bogers de jury- en publieksprijs van het Cameretten Festival won. Onder de naam ‘Ernesto en Marcellino’ en vanaf 2002 als trio door toevoeging van Wilfried Finkers, vermaakten zij jaren lang het publiek. In 2012 nam het trio afscheid met de voorstelling ‘Het beste dan maar’. Met het muziek- en theaterprogramma ‘Klap van de korenmolen’ slaat Beuving een nieuwe weg in. Naast zijn gebruikelijke imitaties, speelt hij voor het eerst ook zichzelf.

Als cynische romanticus zoekt hij naar echtheid en spontaniteit, zowel in de muziek als in de performance. De humor is daarbij zijn middel om de realiteit te lijf te gaan. Zelf noemt Ernest Beuving dit een muzikale en humoristische zoektocht naar gekte en echtheid, een visie die niet verrassend is voor iemand die ooit werkte als psychiatrisch verpleegkundige. Naast deze nieuwe insteek wordt het een bekende mix van zelfgeschreven liedjes, bestaand repertoire en hilarische conferences.

Elk optreden biedt hij een ander plaatselijk koor aan om hem te begeleiden. Voor de voorstelling op zaterdag 9 maart in het Holstohus Theater zal hij begeleid worden door het zangkoor Nobiz uit Olst. Dit gemengde koor werd opgericht in 1998 door Sjoukje Visser. Zij wilde graag het Zuid-Afrikaanse volkslied ‘Nkosi sikelel’ zingen, maar kon in Olst geen koor vinden dat dit met haar wilde doen. Nobiz staat voor: ‘Na Oefening BIjna Zuiver’. Een naam die de ambities van het koor goed omschrijft; de leden hebben niet het doel om een kwalitatief hoogstaand peil te bereiken maar om prettig met elkaar een avond te zingen in een enthousiaste en ontspannende sfeer. Nobiz bestaat uit ongeveer 35 leden en heeft een veelzijdig repertoire.

De voorstelling ‘Klap van de korenmolen’ van Ernest Beuving in samenwerking met het zangkoor Nobiz vindt plaats op zaterdag 9 maart om 20.15 uur in het Holstohus Theater in Olst. Kaarten kosten 15 euro en kunnen worden besteld via staging2.theatersolstwijhe.nl. Daarnaast kunnen er tickets worden gekocht bij Postagentschap Bourquin (Langstraat 66, Wijhe), Boek- en kantoorvakhandel Korten (Geertsstraat 19-21, Olst) en Holstohus (VVV-balie) (Jan Schamhartstraat 5, Olst).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.