workshop creatief fotograferen voor basisscholen

Drie leden van Fotoclub Salland hebben zich verenigd in Foto Creatief. Foto Creatief gaat workshops organiseren voor de bovenbouw van het basisonderwijs. De eerste workshop heet ‘Creatief Fotograferen’ en is bedoeld als eerste wat serieuzere kennismaking met fotografie. Jongeren fotograferen vaak al volop met hun mobieltjes, maar het blijft vaak bij de standaardportretten van zichzelf of anderen. Pure registratie dus.

In de workshop ‘Creatief Fotograferen’ willen de leden een stap verder gaan en de nadruk ligt dan ook op het maken van foto’s die anders zijn dan standaard. Foto’s waarover is nagedacht en waaraan zorg is besteed.

De workshop ‘Creatief Fotograferen’ bestaat uit twee delen. In deel 1 is er aandacht voor drie heel belangrijke aspecten van het fotograferen: Licht, perspectief en compositie. Deel 2 is gewijd aan het nabespreken van de huiswerkopdrachten en aan het bewerken van foto’s (met behulp van het gratis programma Picasa).

Foto’s, die de kinderen maken, kunnen een plaatsje krijgen op de server van school, de meest opmerkelijke worden tijdelijk geëxposeerd in het Virtueel Museum Salland: staging2.virtueelmuseumsalland.nl

Inmiddels zijn de eerste pilots achter de rug; scholen kunnen voor meer informatie contact opnemen met het team van Foto Creatief via fotocreatief-raalte@ziggo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.