Home / archiefcentraal / woensdag aangepaste dienstregeling ns

woensdag aangepaste dienstregeling ns

NS en Prorail rijden morgen, woensdag 6 februari, uit voorzorg volgens een aangepaste dienstregeling. Dit heeft te maken met de weersverwachting: een mogelijk sneeuwfront trekt over Nederland, waarbij er kans bestaat op meer dan 3 centimeter sneeuw. Sneeuw kan zorgen voor verstoringen in de treindienst en uitval van treinen.

NS en ProRail zetten volgens eigen zeggen de aangepaste dienstregeling in om de kans zo groot mogelijk te maken dat de treindienst, ondanks het verwachte weer, beheersbaar blijft en daarmee voor de reiziger voorspelbaar. Een aangepaste dienstregeling rijden NS en ProRail in principe voor één dag. Op grond van de huidige weersverwachtingen wordt er donderdag weer volgens de normale dienstregeling gereden.

Bij een aangepaste dienstregeling rijden er halfuurdiensten in plaats van kwartierdiensten. Twee in plaats van vier treinen per uur betekent minder kans op opstoppingen volgens NS. Ook is er zo meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen als gevolg van het weer op te lossen en zijn NS en Prorail in staat meer betrouwbare reisinformatie te bieden.

Reizigers worden geïnformeerd via NS.nl, de reisplanners, e-mail en de sms-alert. Het is raadzaam voor vertrek of onderweg altijd de reisplanner te raadplegen voor de meest actuele stand van zaken op het spoor. Een aangepaste dienstregeling kan tot gevolg hebben dat het in de trein drukker is dan normaal. Treinen worden daarom zoveel als mogelijk verlengd. Op sommige trajecten moet iets vaker worden overgestapt. Op ns.nl staat een spoorkaart waarop reizigers kunnen zien op welke trajecten de aangepaste dienstregeling geldt.

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.