wintertijd excursie door het reestdal

Op zondag 17 februari verzorgt Landschap Overijssel vanaf bezoekerscentrum De Wheem een mooie winterse excursie door het Reestdal. De start van deze excursie is om 13.30 uur. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur is het bezoekerscentrum geopend en zijn er verschillende activiteiten te doen. Op de gezellige Deel van De Wheem is de expositie ‘winter in het Reestal’ te bekijken en staan er kraampjes met o.a. streekproducten. In de Gelagkamer is een foto-expositie te bewonderen die door kinderen zijn gemaakt tijdens een fotografieworkshop mede georganiseerd door Landschap Overijssel.

Winterse taferelen

Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme, zo ook zeker de winter! De natuur maakt zich langzaam op voor iets warmere en langere dagen en dat kan al worden waargenomen. Trek daarom deze middag uw wandelschoenen aan, want of het nu vriest of dooit, de natuur gaat haar eigen gang en is altijd het ontdekken waard! Onze deskundige gidsen laten u deze middag graag de mooiste plekken zien van het Reestdal en maken u attent op bijzonderheden waaraan u anders misschien wel aan voorbij wandelt. U kunt deze middag een verrekijker van ons lenen. De kosten voor deze excursie bedragen € 3,– p.p. (kinderen € 1,50). Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun donateurspas gratis deelnemen. Na de wandeling is het heerlijk vertoeven in de warme Gelagkamer van de Wheem, waar de vrijwilligers van Landschap Overijssel u graag verwelkomen.

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Achter De Wheem is een prachtig Speelnatuurpad geopend, deze is vrij toegankelijk en een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openings tijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op staging2.landschapoverijssel.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.