wesepe wint overtuigend van wijhe

De handbalsters van Wesepe hebben zich gerevancheerd op de teleurstellende nederlaag van vorige week. Zaterdagavond speelde de ploeg in eigen huis een stuk overtuigender en versloeg Wijhe. Wesepe liet vooral in de tweede helft goed handbal zien en wist daarmee het verschil te maken: 25-18.

De eerste helft liep het nog niet echt soepel bij Wesepe. De eerste redding van keepster Irene de Lange op een break-out van Wijhe was zeer goed, maar meer hoogtepunten waren er niet aan de kant van Wesepe. Het mooiste moment was dan ook voor Wijhe. Bij een stand van 3-4 maakte de linkeropbouwster met een prachtige vlieger de gelijkmaker. Daarna liep Wesepe een stukje uit, mede door een tijdstraf aan de kant van Wijhe en twee makkelijk gekregen strafworpen. Vervolgens kende de thuisploeg een sterke fase waarin het drie of vier keer op rij scoorde. Vanaf 10-6 kwam Wijhe weer iets terug en bepaalde zo de ruststand op 10-8.

In de rust gaf Wesepe-coach Carolien Raben aan wat er beter moest. Er moest dichter op de dekking gehandbald worden en de ballen moesten strakker aangespeeld worden. Bovendien gaf ze aan dat de speelsters nog veel meer voordeel uit de eigen breaks kon halen.

De tweede helft begon Wesepe erg goed. De aanvallen waren een stuk scherper en er werd inderdaad meer druk op de Wijhese defensie gelegd. Aan de eigen kant had Wesepe de verdediging goed dicht zitten. Wesepe dicteerde op dat moment de wedstrijd en sloeg daar, naar later bleek, het beslissende gat. Wesepe pakte een voorsprong van een punt of zes (15-9), waarna Wijhe weer wat meer aan scoren toe kwam. Wesepe was defensief iets minder alert en vooral in de omschakeling liet het zich soms verrassen door de snelle midden-uit van Wijhe. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. De eindstand werd 25-18.

Volgende week is het carnaval en staan er geen wedstrijden op het programma. Die week daarop gaat Wesepe op zaterdagavond naar Arnhem voor de wedstrijd tegen AAC 1899 2. Wijhe speelt dan de thuiswedstrijd tegen Klink/Nijland Kwiek 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.