vvd 25 miljoen teveel rioolheffing geind

“Omgerekend is dat zo’n 170 euro per gezin. Bovendien heeft het college in zowel 2011 als 2012 verhoogd, terwijl dat daar, naar nu blijkt, geen enkele reden voor was”, zo heeft de VVD-fractie vastgesteld. In de periode 2010-2013 is het tarief voor rioolrechten met 13,9% verhoogd. De fractie baseert zich op gegevens die door de gemeente zelf zijn opgesteld.

De verhoging is bij de presentatie van de begroting telkens verdedigd door te wijzen op richtlijnen uit 2007. “Daarbij werd echter verzuimd te vermelden dat er intussen al ruim voldoende geld in de betreffende reserve zat. Als het college ons beter had geïnformeerd, dan hadden we zeker eerder bijgestuurd. Wij willen daar opheldering over”, aldus VVD-raadslid Alexander Kreule, die in dit dossier is gedoken.

Inmiddels heeft de fractie schriftelijk om opheldering gevraagd. Wat de VVD betreft moet het teveel betaalde weer teruggegeven worden aan de inwoners. Een voorzichtige berekening leert dat de jaarlijkse rioolrechten met enkele tientallen euro’s per gezin omlaag kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.