vroege rode kaart helpt eagles in het zadel

Go Ahead Eagles heeft de eerste drie punten van 2013 behaald. De ploeg van Erik ten Hag wist met 4-1 te winnen van Fortuna Sittard, die slecht de carnaval in gaat.

Eagles zetten al snel druk op de ploeg van Wil Boessen. In de vijfde minuut is er al een rode kaart voor Fortuna, Mannes kan het veld verlaten, omdat hij de doorgebroken Overgoor onderuit haalt. Echter faalt Promes van elf meter, keeper Kaya weet de bal uit het goal te halen. Uit de corner die volgt scoort Eagles alsnog, maar door onbekende reden wordt de goal afgekeurd. Xander Houtkoop weet in de eerste helft nog 1-0 te maken. De slumiel van afgelopen maandag schiet de bal met veel kracht in het dak van de goal. Ruststand 1-0.

Eagles zet in het tweede bedrijf goed voort. In de 74ste minuut komt Go Ahead op een bevrijdende 2-0 stand door alweer een goal van Xander Houtkoop. Alhoewel Fortuna nog gevaarlijk dichtbij komt, door een goal van Diaz. Eagles weet echter de score weer snel te vergroten naar een marge van twee. Nu weet Jop van der Linden te scoren via een prachtige vrije trap. In de laatste minuut pakt spits Marnix Kolder ook nog zijn goaltje mee. Eindstand 4-1.

Eagles weet met dit resultaat de achtste plaats over te nemen van Fortuna Sittard. Als Eagles goed doorzet zou het mee kunnen komen met de top. De eerste thuiswedstrijd is tegen FC Oss, deze wedstrijd wordt gespeeld op maandag 18 februari. Aanvang 20:00.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.