vrijwilligers gezocht om te helpen bij paddentrek

In de gemeente Olst-Wijhe zijn vrijwilligers nodig die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Padden trekken na hun winterslaap massaal naar gebieden met water om daar eieren af te zetten. Omdat deze koudbloedige dieren in het voorjaar traag zijn door de kou en vrouwtjes vol zitten met eieren en vaak ook het mannetje op de rug mee dragen, verongelukken veel dieren door het verkeer.

Er worden mensen gezocht die vanaf eind februari tot ongeveer half april willen helpen door een à twee keer per week in de ochtend langs de ingegraven emmers willen lopen om de padden en kikkers over te zetten. Verder worden er mensen gezocht die willen helpen bij het opbouwen en afbreken van de voorzieningen.

Als je wilt helpen bij de paddentrek in de bocht van de Diepenveenseweg kun je je opgeven bij Marjan Thijssen via (0570) 59 36 46 of marian48@concepts.nl Als je wilt helpen bij de paddentrek Onder de Gelder en Kappeweg, Wijhe kun je je opgeven bij Margriet Heuvelink (0570) 52 45 94, 06 15 233 266 of margriet.heuvelink@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.