vriendenpot barendszonen voor hospice

Een vriendengroep binnen Proeflokaal De Brinkhof bezocht periodiek optredens van het zeemanskoor Barendszonen. Zij legden hiertoe geld in en deze pot werd beheerd door Dinie van Dijk van De Brinkhof.

De Barendszonen stopten met optreden en ook de samenstelling van de vriendengroep veranderde. Reden voor Dinie om een goed onderkomen voor de ‘Pot van de Barendszonen’, waarin toch nog € 75 zat, te zoeken.

“Toen we onlangs weer eens met een groep met de bus naar Zwolle zouden gaan vroeg ik de aanwezige vrienden of we het geld bij de buskosten zouden doen. Nou, daar waren alle vrienden fel op tegen. We betalen zelf de bus wel, zoek jij maar een goed doel waaraan je het geld kunt schenken” aldus Dinie.

“Omdat we het hospice in Dalfsen een warm hart toedragen heb ik aan de vrienden de vraag gesteld of we het geld van de Barendszonen hier aan zouden schenken. Unaniem waren ze het daar mee eens”.

Dorothé Brinkman, voorzitter van de Vrienden van Hospice ’t Huis De Pastorie, is erg blij met dit spontane gebaar. “We zijn erg blij dat we in Dalfsen een ‘eigen’ hospice hebben maar het hospice krijgt jaarlijks onvoldoende middelen van de Rijksoverheid. Als St. Vrienden maken wij ons sterk om deze ontbrekende middelen, jaarlijks toch zo’n € 30.000, bij elkaar te krijgen. Wij zijn de vrienden van de Barendszonen dankbaar dat zij het saldo nu hebben overgedragen aan de vrienden van het hospice. Een mooi vriendengebaar” glundert ze.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.