Home / archiefcentraal / voorleesexpress raalte een goed verhaal

voorleesexpress raalte een goed verhaal

In februari gaat VoorleesExpress Raalte van start. Dit is een project waarbij vrijwilligers het voorleesritueel introduceren bij gezinnen met kinderen van twee tot en met ach jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. Bovendien krijgen de ouders handvatten om het voorlezen een vaste plek te geven in het gezin. Dit eerste seizoen kunnen vijf gezinnen deelnemen aan Voorleesexpress Raalte.

Op initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken wordt de VoorleesExpress uitgerold over Overijssel. De uitvoer ligt daarbij in handen van de lokale bibliotheek. De organisatie is voor het voorleesseizoen van februari tot juli 2013 op zoek naar enthousiaste voorlezers en coördinatoren voor VoorleesExpress Raalte.

Voorlezen

Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de twee en acht jaar. De voorlezer komt wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Dat doet hij in totaal twintig keer. Een coördinator begeleidt de voorlezer. Daarnaast worden de voorlezers getraind in de methode Interactief Voorlezen.

Coördineren

Een coördinator zoekt met de voorlezers en hun gezinnen naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Interesse?

Kijk voor informatie op www.voorleesexpress.nl en www.bibliotheekraalte.nl Aaanmelden kan bij projectleider Linda Voortman, deventer@voorleesexpress.nl

Lees ook

Valvetronic Brassband op herhaling in Bostheater Ommen

OMMEN – Vergeet ‘Dansen met Jansen’, daar komt helemaal niets van terecht. Het wordt ‘Dansen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.