voorbeschouwing noordwijk hhc

Het eerste wat je te binnen schiet is de wedstrijd tegen Noordwijk op de Boshoek. In het begin van de competitie bij een avondwedstrijd speelde zich een spektakel af met een enerverend scoreverloop (eindstand 4-4). Reclame voor het voetbal in de topklasse. Opvallend was dat na afloop van de wedstrijd vooral gesproken werd over de schitterende wedstrijd en niet dat HHC Hardenberg de wedstrijd had moeten winnen, gezien de vele kansen met name in de 1e helft. Toen waren de punten minder belangrijk, de competitie duurt immers nog lang en waren de onderlinge krachtsverhoudingen nog niet zo duidelijk. De teams waren nog onvoldoende ingespeeld en er werden veel fouten gemaakt. En Noordwijk had natuurlijk Kees Tol in de gelederen. Hij scoorde destijds 3x en is nog steeds topscorer in de zaterdagtopklasse.

Inmiddels is de competitie gevorderd en zijn de kaarten min of meer geschud. Noordwijk voelt de hete adem in de nek van de ploegen die uit de gevarenzone willen geraken en nu al dicht in de buurt komen. Afgelopen zaterdag verloor Noordwijk thuis kansloos van Capelle en ook in de laatste wedstrijden werd nauwelijks een punt gepakt. Daar moet snel veranderen om erger te voorkomen.

HHC Hardenberg daarentegen strijdt mee om de bovenste plaatsen. Helaas ging de uitwedstrijd tegen Jodan Boys verloren en raakte achterop bij Katwijk en ziet bovendien de concurrentie toenemen. Het blijft dus ontzettend spannend boven aan de ranglijst, al heeft Katwijk voor enige afscheiding gezorgd. Met 5 overwinningen op rij doorbrak Katwijk de negatieve tendens, dat de listaanvoerder steeds in de volgende wedstrijd verloor en maakte een einde aan het wekelijkse stuivertje wisselen tussen de koplopers. Toch blijft ook Katwijk binnen bereik, maar dan mogen er geen punten meer worden gemorst door de Hardenbergers.

Deze inhaalwedstrijd is ook van belang voor de stand in de 2e periode. HHC Hardenberg kan deze titel binnenhalen als beide inhaalwedstrijden (ook nog tegen GVVV op 30 maart) winnend worden afgesloten. In de komende wedstrijd tegen Noordwijk moet HHC Hardenberg trachten in de race te blijven voor de 2e periode. Maar vooralsnog is de competitie belangrijker, al liggen beide doelstellingen binnen elkaars verlengde.

Nog even terug naar de eerste wedstrijd. Toen gingen beide ploegen voor de volle winst, tot het eind van de wedstrijd, met alle risico’s van dien. Maar in deze fase van de competitie worden er steeds minder risico’s genomen en is voorzichtigheid troef. Vooral niet willen verliezen kon wel eens beklemmend boven deze wedstrijd hangen.

De wedstrijd op sportpark Duinwetering (kunstgras) begint om 14.30 u.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.