voorbeschouwing hhc tegen gvvv

En weer verloor de koploper.

Deze kop kan nagenoeg wekelijks boven de samenvattingen van de topklasse worden geplaatst. Want al vanaf wedstrijddag 5 lukt het de lijstaanvoerder niet om de volgende wedstrijd te winnen. Of het nu gaat om GVVV, Katwijk of HHC Hardenberg, telkens weer wordt de koppositie ingeleverd in de volgende wedstrijdronde. Als deze trend zich voortzet in de komende wedstrijden, kan het niet anders zijn dan dat het tot de laatste wedstrijd een nek aan nek race gaat worden.

Het puntverlies van de wekelijks andere koploper biedt o.a. FC Lisse en Barendrecht de mogelijkheid de aansluiting bij de top te behouden en de druk op te voeren. Binnenkort zullen ook deze ploegen zich mengen in de dans om koploper te worden. Van enige afscheiding is nog maar weinig sprake, alleen voor DETO Twenterand lijkt het nagenoeg onmogelijk zich te handhaven in de topklasse.

De wedstrijd van zaterdag is dan ook van groot belang voor beide ploegen. GVVV is een geduchte tegenstander, ook al ging de wedstrijd in en tegen Capelle van afgelopen zaterdag verloren. De ploeg van trainer Erik Assink toonde in de wedstrijd tegen Angstgegner Capelle gebrek aan beleving, inzet en creativiteit, zo staat te lezen op de site van GVVV. Dat de ploeg beter kan, ondervond HHC Hardenberg destijds in Veenendaal. Met name in de eerste helft was GVVV veruit de sterkste ploeg en was het met name aan Sander Danes te danken dat HHC Hardenberg niet op achterstand kwam. Ook staat op de GVVV site te lezen, dat GVVV slecht overweg kan met natuurgras, de ondergrond waarop ook HHC Hardenberg speelt. Onlangs stelde de KNVB de clubs verplicht om bij afkeuring van het hoofdveld uit te wijken naar een goedgekeurd kunstgrasveld. Bij HHC Hardenberg was men niet zo gelukkig met deze beslissing en maakte dat kenbaar bij de KNVB. Op dit verzoek reageerde de KNVB positief en verleende dispensatie voor de wedstrijden van 2 en 9 februari. Voor volgende wedstrijden geldt de dispensatie niet meer. De wedstrijd tegen GVVV wordt, hoe dan ook, niet gespeeld op kunstgras.

HHC Hardenberg won vorige week van IJsselmeervogels en dat al voor de 6e keer in de geschiedenis van de topklasse en wees de meest gelauwerde ploeg terug naar de middenmoot. Ook werden de beloften van sc Heerenveen met een nederlaag naar huis gestuurd afgelopen dinsdag.Beide overwinningen zullen het zelfvertrouwen hebben gesterkt. Of dit toereikend is voor een overwinning zal zaterdag moeten blijken. En natuurlijk hangt boven dit duel de vraag, welke ploeg na zaterdag de lijst aanvoert.

Henk Zweers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.