vogelaar wint onderwijsprijs overijssel

OBS De Vogelaar uit Raalte heeft de Onderwijsprijs Overijssel 2011-2013 in de catergorie basisscholen gewonnen. De Raalter school vertegenwoordigt de provincie op 20 maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Breda. Gedeputeerde Theo Rietkerk reikte de prijzen dinsdag uit in het provinciehuis in Zwolle. De school kreeg een trofee, de bronzen olifant. De prijs voor de beste presentatie werd gewonnen door CNS Ommerkanaal uit Ommen.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Dat lijkt af te nemen in de loop van de basisschool. Alle leerlingen van OBS De Vogelaar krijgen daarom lessen die te maken hebben met verwondering. Kinderen die meer aankunnen dan de basisstof, krijgen uitdagingen met de vakken Wetenschap, Techniek en Excellentie. Zij kunnen ontdekkend én ontwerpend leren; een unieke onderwijsvorm in het basisonderwijs. De jury is zeer enthousiast: “Deze school laat als geen ander zien hoe je idealen kunt koppelen aan heel goed onderwijs. Een lovend rapport van de inspectie gaat hand in hand met een hoge score bij Cito Viseon, een volginstrument voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. De school denkt in kansen, niet in beperkingen.”

De tweede prijs in deze categorie was voor CNS Ommerkanaal (Ommen), de derde prijs ging naar de KBS Pax Christi (Overdinkel).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.