vijftig tinten overijssels groen

el terug naar Landschap Overijssel, die het weer investeert in de Overijsselse natuur. Zo wordt verf uit de natuur, verf voor de natuur. Meer informatie staging2.landschapoverijssel.nl en staging2.rolsmapaint.nl

Natuurverf

Rolsma produceert uitsluitend natuurverven die gemaakt zijn op basis van natuurlijke en herwinbare grondstoffen. En dit is belangrijk, aangezien de voorraden met fossiele brandstoffen eindig zijn. De natuur biedt tal van grondstoffen voor producten zoals medicijnen, kleding en verf. De natuur en het bedrijfsleven komen dan ook meer en meer bij elkaar. Landschap Overijssel en Rolsma zijn ervan overtuigd dat ze elkaar kunnen versterken in de gang naar een duurzame wereld.

Vlas in Twente

Nog een voorbeeld van zo een natuurlijke grondstof is vlas. Een van oudsher veel in Overijssel voorkomende grondstof. Vooral in Twente, waar veel velden blauw kleurden van de vlas. Destijds een belangrijke grondstof voor de textielindustrie. Rolsma en Landschap Overijssel zien weer toekomst in de vlas. Veel innovaties, zoals onder andere de lijnolieverf van Rolsma, maken vlas weer nuttig. Landschap Overijssel ziet in de vlas een gewas dat het Twentse landschap kan veraangenamen en de biodiversiteit kan stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.