veronika krijgt veer van vrijwilligerssteunpunt

Ze was gevraagd om medewerking te verlenen aan een korte film over vrijwilligers(werk) in Overijssel. Dat deed Veronika Pesickova, vrijwilliger bij de Wereldvrouwen in Ommen met veel plezier. Aan het eind wachtte haar een grote verrassing. Namens de provincie Overijssel en het Vrijwilligerssteunpunt Ommen kreeg Veronika een beeldje van een veer (voor op de hoed van de vrijwilliger) als dank voor al het vrijwilligerswerk in de afgelopen jaren.

Veronika toonde zich bijzonder verrast toen ze in het bijzijn van de andere Wereldvrouwen haar ‘veer’ ontving. Ze kwam vanuit Tsjechië als au-pair naar Nederland, leerde haar vriend kennen en is hier blijven ‘hangen’. In Ommen leerde ze het fenomeen van de Wereldvrouwen kennen. Vrouwen van allerlei nationaliteiten (ook Nederlandse) die eens in de maand bij elkaar komen om andere landen en culturen te leren kennen. ‘We drinken eerst altijd gezellig koffie en thee. Uiteraard met iets lekkers, iedere keer door iemand anders gemaakt. Daarna staat er een leuke activiteit op het programma, zoals een spelletje, het maken van kaarten of we gaan ergens op bezoek.’

Natuurlijk is de gezelligheid en onderlinge ontmoeting het allerbelangrijkst, maar de ontmoetingen helpen volgens haar ook om de Nederlandse taal beter te leren spreken en begrijpen. Veronika vindt het bijzonder om als vrijwilliger en deelnemer bij de Wereldvrouwen actief te zijn. ‘In Tsjechië had ik nog nooit gehoord van vrijwilligerswerk. Het is speciaal dat het in Nederland wel bestaat en het voelt heel goed dat ik er deel van mag uitmaken. Daarom betekent deze waardering heel veel voor mij.’

De opnames in Ommen worden gebruikt voor een korte film over vrijwilligerswerk. De film betekent het sluitstuk van ‘Alles begint vrijwillig’, een 3-jarige promotiecampagne voor vrijwilligerswerk van de provincie Overijssel. In de maanden december, januari en februari zullen alle 25 gemeenten in de provincie worden bezocht. Aan de hand van straatinterviews zullen mensen hun ervaringen met vrijwilligerswerk delen en telkens wordt een bezoek gebracht aan minimaal één locatie waar op dat moment een vrijwilliger actief is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.