verder bezuinigen onbespreekbaar voor pvda

Arie van der Wilt van de PvdA daagt het college van burgemeester en wethouders uit ook een standpunt in te nemen. Tot op heden hoort de partij niks van de bestuurders. “De afgelopen jaren is telkens gezegd dat bezuinigingen van rijkswege grote gevolgen zullen hebben voor de begroting van Raalte”, schrijft de PvdA aan burgemeester en wethouders. “In onze directe omgeving zien we voorbeelden waarbij gemeenten die gevolgen hebben doorberekend en welke maatregelen er getroffen moeten worden. Van de kant van het Raalter college blijft het op dit punt echter nog steeds geheel stil.”

Om B&W uit de tent te lokken heeft de partij vier vragen opgesteld, die beantwoord zullen moeten worden:

1. Kan het college ons mededelen wat de financiele gevolgen van de bezuinigingen op landelijk niveau zullen zijn voor de gemeente Raalte?

2. Deelt het college ons standpunt dat nieuwe bezuinigingen niet ten koste mogen gaan van de kwetsbare groepen binnen onze gemeente?

3. Deelt het college ons standpunt dat er al zo ingrijpend is bezuinigd op de voorzieningen, dat nieuwe bezuinigingen op dit gebied voorkomen moeten worden?

4. Kunt u aangeven wanneer en op welke wijze u de raad bij dit proces gaat betrekken? (wij vinden het belangrijk hierover in een open setting met elkaar van gedachten te kunnen wisselen, en niet pas bij de perspectiefnota, waarbij alles al dichtgetimmerd is)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.