tuinexpo salland is grootste uit geschiedenis

Je kunt genieten van de workshops van Lavandula uit Den Ham, wegzakken in de tuinsets van Tendence Tuinmeubelen, Schuurs installatietechniek uit Hellendoorn laat de mogelijkheden van zonnepanelen zien en Luttenberger Eric Beuwer legt tijdens de beurs uit omtrent aanleg en onderhoud van gazons. Groen Daktotaal presenteert verschillende mogelijkheden van een sedumdak voor tuinhuis, aanbouw of huis.

Op Tuinexpo Salland vind je alle ins en outs van het perfecte buitenleven. Tuinmeubelen, zonwering, tuingereedschap, bloembollen, het nieuwe tuinhuis, sierwerk en tuinaccessoires, maar ook wijnmakers presenteren zich op het terrein van Manege De Luttenberg. Je wordt getrakteerd op demonstraties en workshops waar je kunt leren bloemschikken en pottenbakken.

In 2011 kwamen er zo’n tienduizend bezoekers naar Tuinexpo Salland. In de wetenschap dat er nog nooit zoveel exposanten en hoveniers te gast waren, zijn de verwachtingen voor de zeventiende editie natuurlijk hoog gespannen. “We zijn inmiddels de grootste en de groenste tuinbeurs uit de regio, met maar liefst elf hoveniers die een prachtige modeltuin aanleggen. Dat weten de mensen echt te waarderen”, aldus voorzitter Albert Hogenkamp en bestuurslid Ineke Mollink. Ook maken ze duidelijk dat bezoekers kans maken op een reischeque van 1250 euro, beschikbaar gesteld door de organisatie, de standhouders en Globe Reisburo. “Het enige dat ze hoeven te doen, is het invullen van een enquêteformulier.”

De zeventiende Tuinexpo Salland vindt plaats in het jaar dat Luttenberg het 175-jarig bestaan viert. In het kader van deze mijlpaal worden allerlei nieuwe activiteiten gekoppeld aan bestaande activiteiten en evenementen. De Tuinexpo is één van die evenementen die is uitverkoren om aandacht te besteden aan ‘Luttenberg, 175 jaar kerkdorp’. Zo wordt er samen opgetrokken met de lokale basisschool Esmoreit. In de aanloop naar de Tuinexpo maken de leerlingen allerlei kunstwerken die te maken hebben met 175 jaar kerkdorp en met Luttenberg. Zo creëren de kleuters huizen van klei of een groot huizenschilderij en presenteren de kinderen uit de middenbouw schilderijen van Luttenberg en de kerk. In de bovenbouw is hard gewerkt aan glas-in-loodramen, collages over het thema en er is zelfs een fantasiedorp gemaakt van afvalhout. Deze kunstwerken zijn tijdens de Tuinexpo te zien zijn bij de stand van Esmoreit en rondom het terras. Enkele kinderen uit de bovenbouw zijn bij toerbeurt aanwezig om uitleg te geven over de kunstwerken en de makers.

Op de website staging2.tuinexposalland.nl is alle informatie te vinden, zoals deelnemende hoveniers, standhouders en een plattegrond. De openingstijden van de Tuinexpo Salland zijn: vrijdag 1 maart van 14.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag 2 maart van 10.00 uur tot 22.00 uur, zondag 3 maart van 10.00 uur tot 18.00 uur en maandag 4 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur. De tuinbeurs wordt gehouden in de Manege aan de Looweg in Luttenberg. De entree bedraagt 7,50 euro per persoon, kinderen tot en met 11 jaar kunnen onder begeleiding zonder te betalen naar binnen. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.