thrillerbundel raalte thrilt bijna klaar

Al maanden zijn 24 mensen uit Raalte aan het zwoegen om mooie thrillerverhalen in elkaar te zetten. De bundel (Raalte Thrilt genaamd) is bijna klaar. Journalisten, leraren, Neerlandici, communicatiemensen en anderen met schrijftalent schrijven mee aan een bundel spannende verhalen die zich afspelen in de gemeente Raalte.

Het idee ontstond bij Marietje Verdaasdonk in de zomervakantie van 2012. Voor onderwijsmensen is dat een lange vakantie, dus ze had tijd genoeg om het uit te werken. Samen met haar man Willem Verdaasdonk en Joke Zwaal is ze aan de slag gegaan. Ze schreven veertig mensen aan. Heel ouderwets kwam bij iedereen een leuk pakketje op de mat vallen. Daarin zaten wat schrijftips en een lange brief waarin stond wat ze plan waren. Al snel hadden ze 24 enthousiastelingen bij elkaar.

Op 2 oktober gaf de thrillerschrijfster Marelle Boersma een workshop voor de toekomstige auteurs. Dat was

in de gelagkelder van hotel de Zwaan. Het enthousiasme werd hierdoor nog groter. Vanaf dat moment druppelden de verhalen gestaag binnen. Het werd lezen, corrigeren, terugsturen, nog een keer corrigeren, laatste correctie, allerlaatste correctie. En dan. Opeens lagen er niet 24 maar 25 verhalen klaar voor de opmaker. Ja, dat 25ste verhaal was er zomaar opeens. Het heet ‘Vergeten’. En het staat helemaal achter in het boek.

“Wat hebben mensen veel fantasie. Er wordt gemoord, bedrogen, vergiftigd, gestolen, gechanteerd. En dat alles niet door de minste mensen. Ambtenaren van de burgerlijke stand, plastische chirurgen, wethouders, verpleegkundigen, cabaretiers. Hier een daar speelt een dier een hoofdrol,” stelt het drietal.

Het is een boek vol afwisseling. Geschreven door jonge mensen en oudere. Met heel veel verschillende onderwerpen en invalshoeken. Eén ding hebben alle verhalen met elkaar gemeen: ze spelen zich allemaal af in de gemeente Raalte. Het is dan ook echt een feest van herkenning. Woon je in de BK-straat? Of winkel je in Heino? Wandel je vaak langs het oorlogsmonument? Of bij Den Alerdinck? Of op ‘t Reelaer? Pas op, er gebeurt veel meer dan je denkt. Zelfs in Heeten wordt gebroed op een driest plan. En ook in Luttenberg en Broekland wonen niet alleen onschuldige mensen.

De bundel ligt, als alles volgens planning gaat, in april in een groot aantal winkels. In elk geval bij de beide Jumbo-winkels in Raalte, bij de Bruna en de Primera in Raalte. In Heino ligt hij bij Bruna, bij de C1000, Fleurissant en de Smulbaai. De prijs is 9,95 euro. Wil je zeker weten dat je er een hebt? Bestel hem dan van tevoren. Stuur een e-mail naar: w.verdaasdonk@home.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.