theatervoorstelling hertha ook in zwolle te zien

De theatervoorstelling over Hertha Aussen is binnenkort ook op het Deltion College in Zwolle te zien. Op 11, 12 en 13 april is het Deltion College het toneel van de theatervoorstelling: ’Hertha. Verder geen nieuws’. Een voorstelling die is gemaakt op basis van het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen het Joodse meisje Hertha Aussen en de niet-Joodse Netty Hietkamp uit Wijhe.

Twee tieners ten tijde van de Tweede Wereldoorlog die ongewild in twee verschillende werelden belanden. Hertha wordt in 1942 op 15-jarige leeftijd samen met haar zus Annie in Wijhe opgepakt en gedeporteerd naar kamp Westerbork. De twee zullen elkaar nooit meer terugzien.

De voorstelling is eerder door Theatergroep De Jonge Honden gespeeld in Wijhe en wordt nu in aangepaste vorm neergezet voor en door het Deltion College, in samenwerking met Jolmer Versteeg, artistiek leider De Jonge Honden, tevens oud-student van de school. De rol van Hertha wordt gespeeld door Marieke Braaksma, derdejaars studente Artiest. Ook in het ensemble spelen verschillende Deltionstudenten en –medewerkers mee, net als scholieren uit het voortgezet onderwijs.

Bij het gehele theaterproject zijn rond de 200 studenten betrokken, van allerlei opleidingen: podiumtechniek voor licht en geluid, houttechniek voor wachttorens in het decor, metaaltechniek voor het lassen van tafeltjes en horeca voor een diner tijdens de première en studenten Facilitair Management voor de ontvangst. Ook rondom de voorstelling gebeurt er veel. Zo gaan studenten van Hogeschool Windesheim een dichtwedstrijd organiseren in de vorm van tweets (@deltion_hertha), krijgen bakkers in spé een gastles over de Joodse keuken omdat zij Joodse broden gaan vlechten en portretteren studenten Welzijn en studenten Fotografie Zwollenaren ’met een bijzonder verhaal’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.