subsidie evenementen voor regio economie

De subsidie mag door de evenementen niet ingezet worden voor de muziekprogrammering of het sluitend maken van de totale begroting. Om subsidie te ontvangen hebben de 3 initiatieven een uitgebreid projectplan opgesteld waarin wordt omschreven welke stappen er genomen worden in de toekomst. De doelstelling is om een verbinding te zoeken met het lokale en regionale bedrijfsleven: de evenementen worden dus ingezet om de Sallandse economie een flinke impuls te geven.

Daarnaast worden de 3 evenementen omschreven als het ‘visitekaartje’ van Salland. De komende jaren wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan het opzetten van arrangementen waarbij de evenementen zich richten om bezoekers van buiten Overijssel te trekken die het festivalbezoek combineren met een korte vakantie of een dagje weg. De provincie stelt middelen beschikbaar om landelijke publiciteit te genereren. De eis is echter wel dat ze ook zelf een bijdrage leveren vanuit hun algemene middelen.

Het programma wordt de komende maanden met zorg samengesteld maar de doelstelling is om veel samen te werken met bijvoorbeeld vakantieparken, campings en ondernemers uit Salland. Maar ook organisaties op het gebied van cultuur, natuur en sport zijn potentiële partners.

De organisaties laten weten erg blij te zijn met deze erkenning vanuit de provincie Overijssel: ‘’het is een blijk van waardering en het is een mooi gegeven dat de Sallandse evenementen bij kunnen dragen om werkgelegenheid, toerisme en cultuur een impuls te geven. Daarnaast hebben wij de komende drie jaar de mogelijkheid om Salland te promoten als een regio vol leuke festivals, mooie natuur met een actieve en gezellige bevolking.’’

Het Dauwpop festival vindt plaats op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag), Ribs & Blues is traditiegetrouw met Pinksteren (18 t/m 20 mei). Stöppelhaene is dit jaar van 28 augustus t/m 1 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.