studenten maken horrorsnackbar bij borden

Sinds de eerste- en tweedejaarsstudenten van Landstede MBO in Zwolle op woensdag 6 februari begonnen met het leeghalen van de loods aan de Overkampsweg, is er veel gebeurd. Zo is er gewerkt aan vijf uitdagende filmsets in Hollywoodstijl, waaronder een saloon voor wildwestgevechten en een Newyorkcityachtig-decor voor autocrashes. Ook kunnen bezoekers er binnenkort door een brandend raam springen, abseilen en vliegen als Superman of Peter Pan. Cas is met een aantal medestudenten onder andere verantwoordelijk voor de in horrorsfeer gebouwde snackbar.

Tijdens de werkzaamheden wordt er – als onderdeel van de opleiding – doorlopend gefilmd: “De studenten maken een ‘making off’”, legt docent Els van Doornen uit. “Daardoor leren ze bijvoorbeeld wat de beste hoek is voor mooie en krachtige beelden. Ook montage en beeldbewerking komt aan de orde.”

De niveau 4-opleiding AV-Productie is een opleiding voor studenten die een carrière ambiëren als fotograaf of als all round filmmaker voor bijvoorbeeld tv-programma’s, films en bedrijfs- en huwelijksreportages. “Het opdoen van praktijkervaring is daarbij erg belangrijk. Daarom bieden we onze studenten uitdagende leeromgevingen waar ze leren samenwerken en hun talenten kunnen ontwikkelen. Stuntcamp is zo’n bijzondere leerplek. Studenten maken hier het hele proces mee: van het brainstormen over de filmsets tot het bouwen en filmen ervan”, vertelt Van Doornen.

Karin Borden, de partner van stuntman Chuck, vult aan: “Groepsgewijs hebben ze overlegd, feedback gegeven op onze ideeën en zelf ideeën aangedragen, geschetst, kleuren gekozen en materialen uitgezocht. Vervolgens zijn ze gaan timmeren, schilderen en tegelen.” Ze is heel blij met de studenten: ze zijn geweldig gemotiveerd en weten van aanpakken!” Vervoersbedrijf TCR brengt de studenten elke dag kosteloos van en naar de loods vanaf het Raalter treinstation.

Zodra de loods is ingericht, gaan de studenten een vrije audiovisuele productie maken waarin ze zelf de stunts mogen doen. Daarnaast staat het maken van een toegepaste productie, een bedrijfsfilm voor Stuntcamp, op het lesprogramma. Cas, die nog niet precies weet welke kant hij op wil, heeft daar zin in: “Je steekt er veel van op. De opleiding is sowieso heel leuk en divers. Je krijgt veel vrijheid om zelf te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent.”

Landstede MBO en Stuntcamp willen in de toekomst blijven samenwerken. Voor zowel Landstede als Stuntcamp heeft dat een meerwaarde. Van Doornen: “Onze studenten kunnen ervaring opdoen op een bijzondere plek, Stuntcamp kan studenten inzetten voor bijvoorbeeld het maken van een filmverslag van een teambuildingsdag, bedrijfsuitje of familiefeest.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.