Home / archiefcentraal / strenge geluidsnormen voor evenementen

strenge geluidsnormen voor evenementen

Met name de basgeluiden worden in de gaten gehouden. Dat er nieuwe geluidsnormen aan zitten te komen voor evenementen als bijvoorbeeld Stöppelhaene, is de organisatie van het feest en horecaondernemers mede gedeeld tijdens gesprekken met de gemeente. “Daar hebben we over gesproken en het is nu aan de horeca en Stöppelhaene om daar gehoor aan te geven,” aldus de woordvoerder.

Niet alleen voor het Stöppelveld komen er strengere regels, ook in het centrum van Raalte worden de normen aangescherpt. “De woningen staan daar dichterbij en geluid meet je op de gevel.”

Hoeveel het geluid zachter moet in vergelijking met bijvoorbeeld de afgelopen editie, kon de gemeente maandag niet helemaal duidelijk maken. Wel stelde de woordvoerster dat er strenger toegezien wordt op naleving van de regels. “Je stelt regels op, dan moet je op en gegeven moment ook dat je je daaraan moet houden.”

De woordvoerster benadrukte dat de normen niet voortkomen uit klachten van omwonenden. “Dit komt voort uit landelijke richtlijnen. We willen immers ook om het gehoor van de bezoekers denken.”

Lees ook

Officiële start van sloop bij Stevenskamp

HEETEN/RAALTE – Onder toeziend oog van bewoners en overige betrokkenen is vorige week dinsdag de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.