sloop het gemeentehuis en maak plein

Een speciale werkgroep in Heino wil zo snel mogelijk van het verpauperde voormalig gemeentehuis op het Martkplein af. Omdat alle eerdere plannen stukliepen stelt de werkgroep dat het gebouw maar zo snel mogelijk gesloopt moet worden.

“Het voormalig gemeentehuis van Heino staat al ruim tien jaar te verpauperen. Verschillende pogingen om iets met dit gebouw te doen zijn op niets uitgelopen. De laatste poging om een appartementencomplex te realiseren is eveneens gestrand. Een professioneel uitgewerkt plan met een financiële opzet van een projectontwikkelaar, is wederom in de onderste la van Salland Wonen beland,” vat de werkgroep samen.

De werkgroep bestaat uit Plaatselijk Belang Heino, Winkeliersvereniging Heino, Heino Aktief en Lokaal Alternatief. Hun motto: “Wij gaan niet bij de pakken neerzitten.” De werkgroep gaat zich inzetten om de realisatie van een Brink op de locatie van het oudegemeentehuis mogelijk te maken. “Waarbij het gemeentehuis wordt afgebroken en er een brink (groot plein) wordt ingericht met banken, bomen, perken, parkeren enzovoort.”

Naast een plezierige vrije ruimte om te verpozen, zorgt een brink voor minder druk op het centrum tijdens evenementen, omdat er meer meer pleinruimte ontstaat. Ook wordt op deze manier verpaupering geweerd, waardoor de uitstraling van het dorp aantrekkelijker wordt. Tegelijkertijd verwacht de werkgroep dat door de Brink het dorpskarakter wordt versterkt.

“Hiervoor is uiteraard de steun en de bereidheid van de gemeente Raalte en Salland Wonen noodzakelijk,” stelt de werkgroep. “Volgens ons moet dit mogelijk zijn, immers investeren in infrastructuur is investeren in de leefbaarheid van ons dorp. Een kerntaak van deze organisaties.”

“Na tien jaar zijn we het wachten zat en willen het initiatief naar ons toetrekken. Door het starten van een Burgerinitiatief, willen we onze plannen eindelijk eens op de politieke agenda zetten en een uitspraak van het hoogste orgaan binnen de gemeente (de gemeenteraad) uitlokken.

Voor het burgerinitiatief zijn minimaal 100 handtekeningen van de inwoners van Heino nodig. “Wij verwachten dat dit geen enkel probleem zal zijn,” aldus de werkgroep. “Hiervoor willen we de Heinose bevolking massaal mobiliseren middels een handtekeningenactie en zo de gemeenteraad en college laten zien dat er in Heino zeer brede steun is voor een Brink midden in ons dorp. Binnenkort zal de aftrap van de actie ‘Een hart voor Heino’ worden gegeven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.