Home / archiefcentraal / sallands zonnepit geen binding met salland

sallands zonnepit geen binding met salland

In de Albert Heijn in Nijmegen troffen we het brood op de foto. “Sallands Zonnepit Volkoren”. Verrek, dat is leuk. Brood uit onze regio in de schappen in Nijmegen. Hoeveel binding heeft het brood dan met Salland? Dan hebben we even nagevraagd bij Albert Heijn.

Komen de zonnepitten bijvoorbeeld uit Salland? Wordt het brood in Salland gebakken? Komen andere bestanddelen van het brood misschien uit deze regio? Het antwoord op deze vragen kunnen we samenvatten in drie letters: N-E-E.

“Er is geen bestanddeel uit dit brood dat daadwerkelijk nog refereert naar deze streek,” luidt het antwoord van Albert Heijn. “De namen van de broden uit deze lijn (waar bv. ook een Goois en Twents brood onderdeel van uitmaken) zijn geïnspireerd door vroegere tijden, toen er broden werden ontwikkeld in allerlei streken in Nederland.”

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.