salland werkt gewoon door tijdens carnaval

Vrij nemen voor carnaval? Het grootste deel van de Sallanders vindt dat nergens voor nodig. Dat blijkt uit de reacties die we kregen op onze nieuwspoll van afgelopen week. Slechts 14 procent van de stemmers gaf aan vrij te nemen voor carnaval. De grote meerderheid, 85 procent, stelde gewoon door te werken deze dagen.

Dat doorwerken zal in het geval van de ‘die hard’-carnavallist wel met mate gaan. De feestvierders hebben doorgaans vrij kleine oogjes ’s morgens. Carnaval blijft immers een feest waarbij stevig ingenomen wordt.

Het ANP dacht overigens nieuws te brengen over carnaval afgelopen week: “Ook in Oost-Nederland ontstaat steeds meer belangstelling voor vooral het verkleden, drinken en hossen. Dat zegt directrice Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed in Utrecht. ”Het speelt zich nu vooral af op het platteland in het oosten en een beetje rond Utrecht’’, zegt Strouken, die benadrukt dat het carnaval daar meestal gevierd wordt bij vriendenclubs, vaak in een gehuurde garage of boerenschuur.” Op het artikel (dat onder meer te lezen was op nu.nl) kwamen nijdige reacties. Het artikel werd als neerbuigend ervaren.

Onze poll van deze week gaat over de lange latten en wat sneeuw. Volgende week is het voorjaarsvakantie, het uitgelezen moment om op wintersport te gaan. Daarom stellen wij: “Ik ga op wintersport”. Doe mee op sallandcentraal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.