salland festival weg uit centrum raalte

Het Salland Festival wordt in 2013 niet in het centrum van Raalte gehouden. Dat laat Clemens Nieuwenhuis van de organisatie van het folkloristisch festival weten. De plek op de Domineeskamp in het hartje van Raalte werd de organisatie te prijzig. Dit jaar wordt het festival in sporthal Tijenraan gehouden.

“De gemeente bouwt de subsidie af en alternatieve sponsoren vind je erg lastig in deze economische situatie,” vertelt Nieuwenhuis. De laatste keer dat sporthal Tijenraan door het Salland Festival werd aangedaan was in 1987. “In 1988 besloten we het wat uitgebreider aan te pakken,” aldus Nieuwenhuis. Het festival verhuisde naar het centrum van het dorp.

Ook de doorgang van de optocht staat nog op losse schroeven. “We beraden ons nog op de optocht. We hebben daar namelijk wel de hulp bij nodig van het ROV. Die moeten wel een bijdrage leveren, maar ook zij zitten in deze tijd krap bij kas,” aldus Nieuwenhuis.

Dat het festival verhuist vanaf de A-locatie in het centrum naar Tijenraan, hoeft volgens Nieuwenhuis niet alleen nadelen te hebben. “Het heeft ook voordelen, we zijn bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van het weer. Daarnaast gaan we onze eigen catering doen en zie de lichttechnici de nieuwe locatie beter zitten.”

Bang voor een terugval van het aantal bezoekers is Nieuwenhuis niet. “We proberen dit jaar meer social media in te zetten, die moet een olievlek creëren. We willen uitdragen dat we juist niet saai zijn, maar door de combinatie met sport kunnen we ruimer inzetten op een nieuw publiek.”

Het Salland Festival wordt dit jaar van 19 tot en met 24 juni gehouden. Er zijn inmiddels groepen uit Colombia, Peru, Spanje, Servië en Mallorca vastgelegd. De groep uit België die zou komen heeft onlangs laten weten niet te komen. “Maar ook de andere groepen zijn nog onder voorbehoud hoor,” stelt Clemens Nieuwenhuis. “Tot april is het altijd spannend met de visa.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.