salland cross circuit 2500 euro voor leergeld

De winnaars waren direct na de laatste cross al bekend, even naar voren komen, de beker in ontvangst nemen en een warm applaus ophalen van een volle zaal in de Leeren Lampe, daar was het allemaal om te doen. Eén prijs was nog niet bekend: hoeveel de Omni Mobilae Run en ander sponsoracties hadden opgeleverd. Want dat bedrag ging naar Stichting Leergeld Salland. Het bleek 2500 euro te zijn. Voorzitter Groot Koerkamp nam de cheque als gelukkig man in ontvangst.

De stichting zorgt er voor dat Raalter kinderen uit gezinnen met te weinig financiële middelen zich toch in hun hobby kunnen ontplooien. Je moet dan denken aan een bijdrage in de kosten van een sportclub of pianoles. Je moet dan niet alleen denken aan kinderen uit gezinnen onder een bepaalde inkomensgrens, het gaat ook om kinderen uit gescheiden gezinnen waardoor financiële problemen ontstaan, kinderen met ZZP-ouders die verborgen armoede kennen. De gemeente Raalte heeft van overheidswege de plicht kinderen te helpen uit de armste gezinnen. Stichting Leergeld doet dat namens de gemeente, maar heeft de hulp vergroot naar die tweede groep armen. Salland Centraal is mediapartner van het Salland Cross Circuit en heeft de stichting een maandelijkse column aangeboden op haar site, om op die manier door bekendheid wellicht nog meer geld te werven.

Het was een mooi feest in de Leeren Lampe, dat de zaal bomvol was, is het bewijs dat het Salland Cross Circuit inmiddels veel en veel meer is dan een verzameling hardloopwedstrijden in de winterperiode. Meer dan honderd mensen doen aan iedere loop mee (2,5, 5 en 10 kilometer) en zo ontstaat er op enig moment een soort familie die elkaar in de winter ieder weekend op de hardloopschoenen tegenkomt, maar dan steeds in een andere woonplaats.

Höllenboer is een van de vaste deelnemers en hij deed de prijsuitreiking vrijdagavond: “Leuk om die winnaars ook eens te zien”, was zijn commentaar, “die zijn altijd al gedoucht en weer naar huis, tegen de tijd dat ik over kom.” En toch is Höllenboer nooit als laatste binnengekomen. Maar daar was wel een prijs voor. Dat zegt dat meedoen voor de meesten belangrijker is dan winnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.