rohda wil wat rechtzetten tegen nieuw buinen

Maatman: “De wedstrijd tegen Rigtersbleek was teleurstellend, maar daar moeten we niet te lang bij stilstaan. Dat we een keer zouden verliezen is niet gek. Alleen de manier waarop is niet goed. We speelden zowel in balbezit als zonder bal ver onder niveau. We hebben niet gedaan waar we goed in zijn. Misschien heeft de winterstop ons toch parten gespeeld en ontbrak het aan ritme. Hopelijk was het een incident.”

Mede dankzij twee oefenwedstrijden moet dat ritme nu weer in de ploeg zijn volgens de oefenmeester van de Hoofdklasser. “Met name tegen Schalkhaar hebben we erg goed gespeeld. Ik hoop dat die oefenwedstrijden hun vruchten afwerpen. We zijn goed met het verlies tegen Rigtersbleek omgegaan en we richten ons vol op Nieuw Buinen.”

Volgens Maatman moet het zondag in eigen huis helemaal goed komen. “Ik hoop dat we wat meer aan voetballen toekomen. De uitwedstrijd wonnen we met 0-1, maar we hadden in de laatste minuut zomaar gelijk kunnen spelen. Ik verwacht dat we zondag wat meer ons eigen dingen kunnen doen, maar dat is natuurlijk altijd afwachten. De jongens willen in ieder geval wel wat rechtzetten.

Rohda moet het zondagmiddag stellen zonder Boy Boeloerditi. Hij heeft tegen Rigtersbleek zijn middenvoetsbeentje gekneusd en ligt er een aantal weken uit. Die plek gaan we opvullen. En de kans is groot dat Rick Vleems of Jasper Broekhuis in de basis start. Maar we gaan niet al te veel schuiven.”

De kans dat de wedstrijd zondag door gaat is groot, aangezien de KNVB heeft besloten dat er, wanneer er geen sneeuw ligt, op kunstgras gespeeld moet worden indien het hoofdveld onbespeelbaar is. “Het is fijn dat we vanaf nu gewoon elke zondag spelen. En of dat dan op kunstgras of op gewoon veld is, dat maakt niet. Op kunstgras kunnen we ook goed uit de voeten. Het enige wat je dan mist is de entourage van het hoofdveld. Maar we zullen het zondag zien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.