rohda wacht loodzware wedstrijd

Rohda Raalte wacht zondag een ‘loodzware’ wedstrijd tegen De Bataven. Dat denkt trainer Kick Maatman. “Ondanks dat De Bataven op de achtste plek staat, is het een hele goede ploeg. Veel trainers in de competitie vinden De Bataven ook één van de betere tegenstanders. Vooral het middenveld is erg goed.”

Toch ziet Maatman wel kansen tegen De Bataven. “Ze staan niet voor niets slechts op de achtste plek. Dat betekent dat ze ook zwakke plekken hebben. En uit analyses weet ik wat de zwakke punten zijn, maar die houd ik nog even voor mij.”

Rohda Raalte moet het zondag stellen zonder een aantal vaste krachten. Zo zijn Deniz Sahbaz en Boy Boeloerditi geblesseerd en is Jesper Harmens geschorst. “Dat is wel even balen, zeker tegen een tegenstander als De Bataven. Het is even puzzelen, maar dat gaat wel lukken. Ook voorin hebben we genoeg opties.”

Nieuw Buinen

Rohda won afgelopen zondag nipt van Nieuw Buinen. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd maakte Rik Jan de Groot de winnende treffer. “Dat we wonnen was verdiend”, zegt Maatman, “maar het duurde wel lang. We waren de enige ploeg die echt voetbalde en we kregen veel kansen. Maar de bal ging er niet in.”

Met name over de eerste helft was de hoofdcoach niet te spreken. “We speelden een beetje op hetzelfde niveau als tegen Rigtersbleek. De intentie was er wel, maar we speelden met veel mensen op één helft en het veld werkte ook niet echt mee. Het was lastig om tempo te krijgen.”

De tweede helft ging volgens Maatman beter. “We gingen meer vanuit de loopactie voetballen, waardoor we veel meer kansen creëerden. En gelukkig viel de bal in de laatste minuut nog binnen.”

De wedstrijd op Sportpark Walburgen in Gendt begint om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.