Home / archiefcentraal / rico harder verliest de strijd om brons

rico harder verliest de strijd om brons

Judotalent Rico Harder heeft zaterdag 16 februari deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap judo voor junioren (onder 21 jaar) in de klasse tot 81 kilogram. Een zware klasse waarin van de zestien geplaatste deelnemers er twaalf eerder op een podium tijdens een NK hebben gestaan.

Twee weken geleden heeft Rico, afkomstig uit Heino, zich geplaatst door districtskampioen te worden van regio Oost. Rico begon tegen de nummer twee van vorig jaar en moest met een bedenkelijke tegenscore (Yugo) de eerste plaats uit zijn hoofd zetten. Klijnstra werd met een schitterend opgebouwde Tate Shiho Gatame (houdgreep) verslagen. Vervolgens ging Smeer met een keiharde O Uchi Gari aan de kant. Daarna was Kok niet opgewassen tegen een ontketende Harder, die met een fantastische Ura Nage alle medaille-illusies van Kok liet verdwijnen.

Rico verloor de strijd om brons tegen Kelly. Aanvallend en open judo werd dit keer helaas niet beloond. Rico werd overgenomen en moest met een vijfde plek genoegen nemen. Al met al wederom een sterk optreden van de Heinose judoka.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.