regionale voorleesronde in holstohus olst

Wie wordt de regionale voorleeskampioen Salland? Dat zal bekend worden tijdens de Regionale Voorleesronde die op 4 maart in Olst gehouden wordt. Voor Raalte strijden de twee winnaars Judith Middelkamp van st. Antoniusschool te Marienheem en Puck Koning van Brede School uit Raalter Dorp mee. De juryleden tijdens deze Regionale ronde zijn Mischa Westerhof (verslaggeefster Stentor), Monique Bos (bibliotheek Deventer) en Joan Korten (boekhandel Olst).

De jury zal ook bij de regionale wedstrijd luisteren of alles te begrijpen is wat wordt voorgelezen, of de inleiding voldoende informatie geeft en of de klemtoon steeds op de goede plaats ligt. Ook is het heel belangrijk of de finalist in een prettig tempo voorleest en of er ook tempowisselingen zijn waar dat nodig is. Past het stemgebruik bij het verhaal, leest de finalist echt voor of wordt er voorgedragen? Kijkt de kandidaat het publiek zo nu en dan eens aan en wordt er goed geluisterd? Dat zijn allemaal punten waar de jury oplet.

De Regionale Voorleesronde is op maandag 4 maart, om 19.00 uur in het Holstohus in Olst. Voor de twee winnaars van de Regionale Voorleesronde is er nog een provinciale en nationale ronde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.