punt voor eagles na treffen met dordrecht

FC Dordrecht-Go Ahead Eagles was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust was de thuisclub op het loodzware veld zeker qua fysiek de betere ploeg. Go Ahead Eagles moest het afleggen in duelkracht en Dordrecht kreeg met name in de openingsfase enkele kleine kansen. Neemt niet weg dat Go Ahead Eagles de beste kans kreeg. Na een goede combinatie met Kolder kwam Xander Houtkoop alleen voor doelman Hahn. De keeper stopte de inzet van Houtkoop echter bekwaam.

Twee minuten later was het wel raak, al was het aan de andere kant. Een kiezelhard schot van Jeffrey Rijsdijk plofte in de kruising. Doelman Marsman viel niets te verwijten. In het verdere verloop van de eerste helft hield FC Dordrecht het overwicht, zonder echt gevaarlijk te worden. Maar achterin stond het bij de thuisclub als een huis.

De tweede helft had een totaal ander gezicht. Dat kwam mede door de snelle gelijkmaker van Xander Houtkoop. Een gelukstreffer, want hij wilde de bal voor het doel zetten. Met effect draaide de bal over doelman Hahn bij de tweede paal binnen.

Vanaf dat moment was het een wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen. Nick Marsman verrichtte een heldendaad op een inzet van de vrijstaande Veldwijk, die vlak daarvoor het zijnet had getroffen. Aan de andere zijde kregen Houtkoop en Antonia kansen. Het meest besproken moment was het schot van Türüc, dat via de onderkant van de lat in het doel leek te belanden. Trainer Erik ten Hag dacht dat het een treffer was. ‘Al kon je het vanaf mijn positie moeilijk zien.’

In de slotfase raakte de thuisclub doelman Hahn kwijt (schouder uit de kom). Invaller doelman Benavides deed het prima en verrichtte een knappe redding op een inzet van Antonia, vlak voor tijd. Waardoor de 1-1 als terechte eindstand op het scorebord stond.

Bron: staging2.ga-eagles.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.