Home / archiefcentraal / pudding tarzan in theater podium heino

pudding tarzan in theater podium heino

De nieuwe bewerking van het wereldberoemde kinderboek Pudding Tarzan wordt opgevoerd in het Theater Podium Heino. In deze voorstelling is te zien hoe de achtjarig Ivan Olsen veranderd van sullige pechvogel tot de stoerste jongen van de klas.

Ivan Olsen is een mager, onhandig ventje. Hij kan niet goed lezen, komt altijd te laat en hij kan niet goed turnen. Kinderen halen gemene grappen met hem uit en zelfs zijn eigen vader vindt hem een sukkel. In een poging om Ivan van pechvogel in een stoere jongen te veranderen koopt zijn vader het boek Tarzan voor hem. Als dit ook niet blijkt te helpen geeft zijn vader hem de naam Pudding Tarzan, die al snel door de grote jongens wordt overgenomen. Dit blijft zo tot Ivan een heks tegenkomt en hij een wens mag doen. Vanaf dat moment is alles anders. Ivan kan ineens het verst spugen en heeft de grootste spierballen. Hij is niet langer Pudding maar een echte Tarzan.

De voorstelling Pudding Tarzan is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Ole Lund Kirkegaard dat voor het eerst verscheen in 1979. De boeken van deze Deense schrijver gaan vaak over de relatie tussen kinderen en volwassenen. Net als Ivan Olsen in Pudding Tarzan zijn de hoofdrolspelers in veel van zijn boeken antihelden. Het verhaal werd meerdere malen verfilmd en bewerkt voor musicals.

De voorstelling Pudding Tarzan is geregisseerd door André Vermaerke, docent dramatische expressie en toneel aan de Academie voor muziek, woord en dans van Gentbrugge-Gent. Hij heeft al van veel beroemde kinderboeken toneelstukken gemaakt, waaronder Gruwelijke Rijmen van Roald Dahl, de legende van Joris en de toverdrank en het boek Schaap met Laarsjes van Maritgen Matter (waarmee zij de Zilveren Griffel won). Voor de voorstelling Pudding Tarzan werkte Vermaerke samen met leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunst van de stad Gent en leerlingen van de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Gentbrugge.

De voorstelling Pudding Tarzan vindt plaats op woensdag 27 februari om 15:00 uur. De voorstelling is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en kaarten kosten € 6,50.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen van Podium Heino, worden verkocht op de volgende verkooppunten:

De Smulbaai Canadastraat 16 te Heino

Podium Heino info@podiumheino.nl

Wereldwinkel Canadastraat 44 te Heino

Op www.podiumheino.nl kun je je zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Op deze website vindt je ook informatie over alle voorstellingen.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.