optreden met harp en orgel in whz hal

Op zaterdag 9 februari 2013 om 15.00 uur zullen Lennert Knops op het orgel en Maria Knops op de harp een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Winterse Harp Romantiek’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld met harp en orgel samen;

Song for the new beginning van R. Lovland, Winter van A. Vivaldi, Andantino van

W.A. Mozart, Minuet from ‘L’Arlesienne Suite 2 van Bizet, Psalm 133 van K.J. Mulder, etc.

Tevens krijgt u een aantal harpsolo’s en orgelsolo’s te horen, zoals Cantilena van

J. Rheinberger, River flow in you van Yiruma, Psalm 105 van L. Knops, Melody for you van

J. van Weelden, Wie maar de goede God laat zorgen van K.J. Mulder, Mountain Air van

J. Tonioli, Toccata van L. Boëlmann, Serenade van Ch.M. Widor, etc.

Lennert Knops werd geboren op 14 maart 1982 te Herkingen, een klein dorpje op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Reeds op jonge leeftijd werd zijn interesse gewekt door de koning der instrumenten, het ORGEL.

Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 1998 studeerde hij bij diverse leraren. Vanaf september 1998 tot en met november 2002 studeerde hij bij organist Andre de Jager. Bij Cees het Jonk uit Woudenberg heeft Lennert privé-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij verbonden aan het Chr. Alblasserdams Jongerenkoor Chaverim, het Korendijks Mannenkoor uit Nieuw-Beijerland, Mannenkoor Tehillim en Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht en het Chr. Jong Mannnenkoor Jubilate uit Hendrik Ido Ambacht. Naast het dirigentschap is hij vaste organist bij een aantal koren uit de regio Dordrecht.

Als organist is hij verbonden aan de traditionele mannenzangavond, die gehouden wordt in de Grote Kerk van Dordrecht. Buiten Europa trad hij op in Israël. Van zijn hand zijn diverse bewerkingen voor koor, orgel en andere instrumenten verschenen.

Maria Knops-Baas werd geboren op 26 november 1983 te Papendrecht. Vanaf haar 12e jaar volgde zij harplessen bij Deborah Jenner uit Papendrecht. Thans studeert zij bij de bekende Rotterdamse harpiste Yolanda Davids, waar ze op professionele wijze haar lessen volgt.

Maria geeft concerten door het gehele land, veelal in combinatie met Lennert. Zo geven zij elk jaar een Oranje- en Nieuwjaarsconcert in de Ger. Havenkerk te Alblasserdam. Maria heeft inmiddels een viertal cd’s, als duo met Lennert, op haar naam staan, getiteld, “Met Snarenspel en Orgel” en “Lennert Knops en Maria Baas spelen bekende werken” voor orgel en harp, de Psalmen cd “Doe bij u harp de psalmen horen” en Kerst met Lennert en Maria”.

Regelmatig verleent zij haar medewerking aan concerten en cd-opnames met koren en instrumentalisten. Achtereenvolgens bespeelde zij een Camac-hakenharp, een Camac-pedaalharp type Athena. Momenteel bespeelt zij een Salvi Diana, dit is een concertharp met een groot klankbord.

Wilt u dit concert bijwonen dan stellen wij het bijzonder op prijs wanneer u vooraf reserveert op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 12,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.