Home / archiefcentraal / open dag genealogie in wijhe

open dag genealogie in wijhe

In de oudheidkamer IJsselstreek in Wijhe was zaterdag 23 februari een open dag voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun familie. Genealogie is al jaren een veel beoefende hobby. De Historische Vereniging Wijhe organiseert daarom al enkele jaren open contactdagen.

Deze contactdagen hebben niet over belangstelling te klagen. Mensen leren van elkaar en wisselen gegevens uit. De sfeer is gezellig en laagdrempelig. De bezoeker kan snuffelen in de papieren archieven. Ook wordt je geholpen op internet de juiste informatie te vinden.

Sommige bezoekers bleken verre familie van elkaar zijn. Daarnaast leidde de speurtocht naar de voorouders van de vroegere Wijhese burgemeesters tot verrassingen. In de komende uitgaven van Rondom de Toren, het verenigingsblad van de Historische Vereniging Wijhe, zal daarvan verslag worden gedaan.

Op zaterdag 23 maart en 27 april zijn er weer open dagen bij de oudheidkamer.

Lees ook

Schuur aan Haarweg in Lemelerveld afgebrand

LEMELERVELD – Vanmiddag heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Haarweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.