onze man krijgt een parkeerboete

Met een glimlach op zijn gezicht stond de te dikke agent al bij de auto te wachten. Onze Man groet hem en wil in zijn auto stappen. “Mag ik uw parkeerkaartje even zien?” vraagt de agent hem. Onze Man antwoordt: “Dat heb ik niet.”

De agent kondigt hem het vervolg aan: “U krijgt een boete.” Het slechte nieuws aanhorend, kijkt Onze Man om zich heen. De voornamelijk lege parkeerplaats op de Domineeskamp is in mist gehuld. Weinig mensen die op vrijdag aan het begin van de middag boodschappen doen.

Onze Man hoefde eigenlijk ook geen boodschappen te doen. Hij stopte er kort om een pak chocoladekoekjes te halen voor zijn collega’s. Hij stond er nog geen drie minuten geparkeerd.

De agent dacht rustig zijn boete uit te kunnen schrijven en ondertussen nog even een moralistisch verhaal over het belang van een parkeerkaartje af te kunnen steken. Toen de agent inademde om zijn verhaal een begin te geven, brak Onze Man even in. “Heeft u het kenteken genoteerd? Dan kan ik weer aan het werk.”

“Ja,” bedenkt Onze Man zich, “had ik maar een parkeerkaartje moeten kopen.” Tegelijkertijd vraagt hij zich af wat het nut van parkeercontroles op een voornamelijk leeg parkeerterrein zijn. Wie dat weet, mag het zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.