nomineren voor cultuurprijs weer mogelijk

De Cultuurprijs is bestemd voor een kunstbeoefenaar of een groep van kunstbeoefenaars uit de gemeente Raalte, die in artistieke zin een opmerkelijke en kwalitatieve hoge prestatie heeft geleverd. Ook een ingezetene of organisatie uit de gemeente Raalte die zich aanhoudend en onbaatzuchtig heeft ingezet voor het culturele leven in de gemeente Raalte kan de prijs winnen.

Vorig jaar werd de Cultuurprijs gewonnen door Amfitheater het Lommerrijk in Luttenberg. De jury prees de programmering voor een breed publiek, het zorg dragen voor de restauratie en het succesvol verwerven van de benodigde middelen. In the Attic won de aanmoedigingsprijs. De jury vond het prijzenswaardig dat het festival zich zo snel professionaliseerde en de samenwerking opzoekt met o.a. Poppodium Hedon.

Dit jaar zal er geen aanmoedigingsprijs komen. Naast de Cultuurprijs komen er wel drie subcategorieën, namelijk muziek, beeldende kunst/literatuur/multimedia en theater/dans/toneel. Dit zijn prijzen waaraan een kleinere geldprijs is verbonden. De organisatie wil op deze manier meer verenigingen/bandjes/personen de gelegenheid geven om ‘in the picture’ komen te staan en hen iets extra’s geven voor hun inzet.

Bij de beoordeling van de Cultuurprijs wordt door een vakjury bekeken of de prestaties op het gebied van kunst en cultuur aansprekend en vernieuwend zijn en een bijdrage hebben geleverd aan de kunst en cultuur beleving in de gemeente Raalte. Bij de beoordeling van de 3 subcategorieën krijgt het publiek ook een stem.

Voorgaande jaren werd de Cultuurprijs uitgereikt tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé dat in januari werd gehouden. Dit jaar wordt er gekozen voor een andere opzet van de avond, onder de noemer Sallandse Nieuwe. Tijdens Sallandse Nieuwe wordt er teruggeblikt op het afgelopen cultureel seizoen en vooruit geblikt op het nieuwe culturele seizoen. Hierbij worden de nieuwe programma’s van Podium Heino, Amfitheater het Lommerrijk en het HOFtheater bekend gemaakt. Ook alle culturele verenigingen krijgen de mogelijkheid om hun diensten te presenteren tijdens een soort uitmarkt in de foyer. De avond wordt een spetterend begin van het nieuwe culturele seizoen met veel optredens en entertainment. De organisatie is in handen van de Culturele Adviesraad en HOFinSalland.

Stuur je nominatie met motivatie onder vermelding van ‘Cultuurprijs Raalte’ voor 20 maart 2013 naar mirjamborger@hofinsalland.nl of HOFadvies, t.a.v. Mirjam Borger, Boeierstraat 10, 8102 HS Raalte. Kunstbeoefenaars kunnen zichzelf niet aanmelden.

Sallandse Nieuwe vindt plaats om zaterdag 20 april 2013, om 20.00 uur in het HOFtheater. De entree is gratis, wel moet je kaartjes reserveren. Dit kan via staging2.hofinsalland.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.