nieuws over n35 blijkt geen verrassing

e weg toch weer in de planning opgenomen. De N35 is van groot belang voor de bereikbaarheid van deze regio en voor de bedrijven die hier gevestigd zijn (dus ook voor de werkgelegenheid). Om die reden zijn wij altijd voorstander geweest van het ‘upgraden’ van deze weg.”

Van der Wilt kondigt aan zich niet neer te leggen bij dit nieuws. “Wij zullen ons er voor blijven inzetten dat de N35 toch zo snel mogelijk verbeterd en verbreed wordt. Dat betekent dat we zeker het lobby-traject zullen opstarten, zowel naar provincie als naar de Kamer. Onze statenfractie heeft zich ook in de afgelopen jaren hard gemaakt voor deze verbetering (in combinatie met de verbetering van de spoorverbinding, waarbij inmiddels een eerste besluit is genomen voor de electrificatie van het traject Zwolle – Wierden) . De N35 is immers ook de verbinding tussen twee stedelijke gebieden, één van de belangrijkste oost – west verbindingen, en daarmee van belang voor heel Overijssel. Wij gaan er vanuit dat we samen met de statenfractie onze partijgenoten in Den Haag zullen benaderen. Enkele jaren geleden is immers, mede op initiatief van de PvdA, een motie in de Kamer aangenomen om de weg versneld te verbeteren.”

Ook Jan Oostewechel van Vitaal Salland ziet het besluit van de minister niet als een verrassing. “Ja, jammer, echter wel verwacht, hoe betrouwbaar is ons bestuur na alle toezeggingen uit het verleden. Ik rij regelmatig van en naar Zwolle, waarbij Wijthmen n Zwolle het grootste probleem zijn. Als ik via Raalte naar richting Wierden ga over de N35 is Nijverdal momenteel nog een knelpunt waar het vastloopt. Mijn mening is dat alle huidige knelpunten in Wijthmen, Zwolle en Nijverdal worden opgelost en dat is mij al heel wat waard. Wat in het verleden verkeerd is gegaan naar mijn mening de categorisering van wegen. In de volgende volgorde zouden wegen worden aangepast, stroomwegen, gebiedsontsluitingswegen en erftoegangswegen. Het Rijk wilde alle stroomwegen zoals de N35 opwaarderen tot snelle verbindingen zonder gelijkvloerse kruisingen. De provincie’s wilden alle gebiedsontsluitingswegen zoals de N348 en de N332 voorzien van parallelwegen voor het langzaam verkeer en de gemeenten zouden de erftoegangswegen afwaarderen tot 60 KM wegen. Alleen de gemeentes hebben vaak tot grote ergernis van de weggebruikers belangrijke en veel gebruikte wegen voorzien van allerlei drempels en obstakels en tot 60 KM afgewaardeerd. Zie ook het nieuws van vorige week, naar mijn inziens het zeer domme voorstel om de dijk tussen Zwolle en Deventer en een deel van de N348 tussen NuNu en Deventer een 60 KM weg te maken. Mijn voorstel zou zijn om de verkeerstromen weer beter te reguleren om diverse 60 KM wegen, zoals de Spanjaardsdijk weer veilig en geschikt te maken als 80 KM. Dan heb je het als gebied weer zelf in de hand en ben je Den Haag niet nodig.”

De Socialistische Partij heeft minder moeite met het nieuws. “De SP Raalte heeft als eerste speerpunt een verdubbeling van het spoor. Als de verkeersdrukte zo toe neemt dat we er anders niet meer door kunnen is het N35-verhaal pas aan de orde. Met deze regering zal het vervoer afnemen, gezien hun manier van aanpak waar bij meer werklozen top voorkeur heeft,” stelt Harry van Kampen. Ook stelt hij dat CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum nu een probleem heeft. Van Kampen beticht de inwoner van Laag Zuthem van ‘one issue’-politiek en daarin falen: “Inzet mislukt.”

Ben Misha van de partij 1 Voor Allen waardeert de inzet van andere politieke partijen. “Eerlijk zeggen ik ben niet verrast. Ik vind het jammer voor mijn collega’s van de VVD en CDA, zij hebben jaren lang hard gewerkt, maar als men (VVD en CDA) een gat in de hand heeft wat betreft banken en Zuid–Europese landen redden, ja dan is dit het resultaat.”

Ook van D66’er Mathijs Perton en van Gemeentebelangen hebben we een reactie gevraagd. Die hebben we (nog) niet ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.