Home / archiefcentraal / nederlandse films bij filmhuis raalte

nederlandse films bij filmhuis raalte

Niet eens in de twee weken, maar wekelijks is er in maart een film te bewonderen. Op 3 maart om 15.00 uur is er een speciale jeugdvoorstelling met de film Kauwboy. De film gaat over het 10-jarige jongetje Jojo die op een dag een jonge kauw in de tuin vindt, het stiekem in huis neemt en met het vogeltje het verdriet over de problemen met zijn vader deelt. Op het Berlijnse filmfestivel is Kauwboy verkozen tot de beste jeugdfilm van 2013.

Op vrijdagavond 8 maart wordt de vertoning van de film De marathon voorafgegaan door een korte lezing van dramaschrijfster Marieke ter Doest. Ter Doest geeft een toelichting op de film en zal vertellen over hoe zij naar een verhaal of een scène kijkt. Wat maakt een verhaal interessant en waar ben je als schrijver naar op zoek?

Tijdens de eerstvolgende filmavond is Jackie te bewonderen, de roadmovie waarin de zussen Jelka en Carice van Houten de hoofdrollen spelen. 15 maart wordt de film Süskind gedraaid, dat verhaalt over de Joodse verzetsheld Walter Süskind, en de succesfilm Alles is familie is de week erop (22 maart) te zien.

Kaartjes voor de films zijn te koop bij De Parabool in het Raalter Kulturhus als ook aan de kassa voor de voorstelling, mits de film niet is uitverkocht. Meer informatie over de programmering is te vinden op www.filmhuisraalte.com .

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.