natuur en milieu bezorgd over toekomst

Door de herijking van de EHS komt er een eind aan het al meer dan 15 jarig plan voor een samenhangend netwerk van natuurgebieden in Overijssel. Dat natuurnetwerk zorgt voor een levensvatbare natuur en een gezond leefmilieu voor ons allemaal. Door dit besluit zal het aantal plant- en diersoorten in Overijssel verder afnemen.

Uiteraard hebben we begrip voor de bezuinigingen en daarom pleiten wij er voor om de invulling van de EHS, net als het Rijk en andere provincies, óók na 2018 door te zetten.

Een robuuste aaneengesloten EHS verhoogt de soortenrijkdom en heeft óók een duidelijke functie voor het leveren van zuiver water, schone lucht en bodem en is sterk gezondheidsbevorderend.

Als de natuur in Overijssel u lief is, laat uw groene hart dan spreken en dien een zienswijze in tegen de afbraak van de natuur in Overijssel. De termijn van indienen van een zienswijze loopt tot 22 februari 2013 en moet u richten aan: Provincie Overijssel, t.a.v. Secretariaat RB, Postbus 10078 8000 GB Zwolle onder vermelding van EDO-nummer 2046587 of mail uw ondertekende zienswijze naar omgevingsvisie@overijssel.nl

Op onze website vindt u een kaart waarop u kunt zien welke gebieden worden geschrapt uit de EHS. Ook vindt u daar een voorbeeldbrief voor een zienswijze. staging2.vechtstreeknatuur.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.